Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί σε απολογία τον γιατρό για την υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου

Ηράκλειο: Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί σε απολογία τον γιατρό για την υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου

Σε απολογία από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου στον οποίο είναι μέλος, καλείται τις επόμενες ημέρες ο γιατρός ο οποίος φέρεται εμπλεκόμενος με την υπόθεση της κακοποίησης του ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Πατριανάκος είπε στο ekriti.gr ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή και ευαίσθητη υπόθεση και ο Σύλλογος θα ζητήσει να ενημερωθεί για την θέση του γιατρού σε αυτή την ιστορία, που έχει συγκλονίσει το Ηράκλειο αλλά και όλη την Ελλάδα.

Είναι γνωστό ότι ο υγειονομικός που έχει την ειδικότητα του ουρολόγου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τέθηκε στις 28 Μαρτίου σε αργία ενός μήνα με απόφαση του διοικητή του Βενιζέλειου Κώστα Τερζάκη .

Όπως έγραψε το ekriti.gr, η διοίκηση έστειλε σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία προκειμένου να ενημερωθεί για την εμπλοκή του γιατρού στην υπόθεση και έλαβε την απάντηση ότι στον υγειονομικό που έχει προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για την εμπλοκή του γιατρού

Η μέχρι τώρα δικογραφία αναφέρει πως ο γιατρός φέρεται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που είχε δημιουργήσει ο λυράρης, να συναντήθηκε με το παιδί στην περιοχή των Δειλινών, όμως δεν προχώρησε σε κάποια πράξη και αποχώρησε λόγω «περιορισμένου χρόνου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν ουσιαστικά στην ταυτότητά του μέσα από την αναζήτηση του αυτοκινήτου με το οποίο πήγε στο ραντεβού.

Το παιδί φέρεται να έδωσε ακριβή περιγραφή, έγινε η αναζήτηση και βρέθηκαν ότι τοπικά κυκλοφορούν λιγότερα από 20 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου τύπου και μοντέλου. Οι φωτογραφίες των ιδιοκτητών επιδείχθηκαν στο παιδί που αναγνώρισε τελικά τον εν λόγω γιατρό, με πληροφορίες να αναφέρουν πως επιβεβαίωσε ότι δεν ήρθε σε επαφή μαζί του.

Επίσης ο γιατρός φέρεται να παραδέχτηκε τη συνάντηση που κανονίστηκε διαδικτυακά, αυτό που υποστηρίζει όμως είναι ότι αποχώρησε αμέσως από το σημείο μόλις συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ανήλικο. Βρήκε κάποιες προφάσεις και έφυγε.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις