Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ουρές στις τράπεζες για τις τελευταίες πληρωμές του 2020 (pics)

Ηράκλειο: Ουρές στις τράπεζες για τις τελευταίες πληρωμές του 2020 (pics)

Το 2020 – ευτυχώς- τελειώνει και στο Ηράκλειο οι ουρές στις τράπεζες για τις τελευταίες συναλλαγές του έτους δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Και στο Ηράκλειο οι πολίτες σπεύδουν στα υποκαταστήματα με αποτέλεσμα η κίνηση σήμερα, Τρίτη (29.12.2020) να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Ευτυχώς, όλοι φορούν μάσκες, σημειώνει το creta24.

Οι φόροι του… Δεκεμβρίου

Χωρίς να υπολογίζονται και τυχόν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς Ταμεία ή δήμους κ.λπ., φορολογούμενοι από όλους τους κλάδους της αγοράς καλούνται να πληρώσουν άμεσα έως την Πέμπτη (31.12.2020), παραμονή Πρωτοχρονιάς:

-τη δόση του φόρου εισοδήματος,
-την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ,
-τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις όπως και
-τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται, πως παράταση έως στις 26 Φεβρουαρίου, έχει λάβει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Επιπλέον καλούνται έως 31 Δεκεμβρίου, το αργότερο:

-Να υποβάλουν αίτηση επανένταξης και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου όσοι είχαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων αλλά τις έχασαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο, εφόσον πλήττονται από την πανδημία.
-Οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις COVID για τα οποία έλαβαν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, αλλιώς χάνουν την αποζημίωση 60% για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει στο διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου
-Να συμπληρωθούν και οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια Νοεμβρίου
-Οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019
-Μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017
-Να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις