Site icon NewsIT

Ηράκλειο: Πάνω από 40.000 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πρεμιέρα στα σχολεία της πόλης

13.09.2021 | 13:01
Ηράκλειο: Πάνω από 40.000 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πρεμιέρα στα σχολεία της πόλης

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και στο Ηράκλειο, με τους μαθητές τόσο των δημοτικών όσο των γυμνασίων και των λυκείων, τηρώντας όλα τα μέτρα να φτάνουν και πάλι στα σχολεία τους, μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο Ηράκλειο σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η αποστολή των self test που θα έχουν στη διάθεσή τους τα σχολεία, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όταν θα υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα φτάσουν για τα δημοτικά σχολεία 18 χιλιάδες 153 self test, ενώ για τα γυμνάσια και λύκεια 25 χιλιάδες 282, με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη να εξηγεί ότι ήδη έχει παραλειφθεί μια μεγάλη ποσότητα, που έχει αρχίσει και διανέμεται στα σχολεία.

Ο κ.Καρτσωνάκης παραβρέθηκε στον αγιασμό στο Καπετανάκειο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, συμπληρώνοντας ότι η στόχευση να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και η διδασκαλία να γίνεται διά ζώσης, θα επιτευχθεί «με την προσπάθεια όλων και την τήρηση των μέτρων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version