Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Παράταση αγωνίας για την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Ηράκλειο: Παράταση αγωνίας για την 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Ώρες αγωνίας για την 17χρονη μαθήτρια στο Ηράκλειο, που νοσηλεύεται στην εντατική, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, μετά την ανακοπή που της προκάλεσε το αλλεργικό σοκ

Η άτυχη μαθήτρια από το Περιστέρι, που βρισκόταν στο Ηράκλειο στα πλαίσια σχολικής εκδρομής όταν έπαθε το αλλεργικό σοκ, παραμένει διασωληνωμένη με τον κίνδυνο για τη ζωή της να μην έχει περάσει. Οι γιατροί στο Βενιζέλειο παρακολουθούν την πορεία της, έχουν ενημερώσει τους γονείς για τη σοβαρότητα και θεωρούν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως η 17χρονη δεν παρουσίασε επιπλοκές τη νύχτα που πέρασε.

Όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί. Η άτυχη μαθήτρια πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό και όπως έχουν αναφέρει συμμαθητές της, την είδαν να αλείφει βούτυρο σε μια φέτα ψωμί. Η 17χρονη που γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά κατάλαβε λίγο αργότερα ότι έχει υποστεί αλλεργικό σοκ και άρχισε να τρέχει προς το δωμάτιό της, για να κάνει την ένεση που είχε φέρει από την Αθήνα.

Μετά από λίγα λεπτά εκπαιδευτικός που συνειδητοποίησε την απουσία της 17χρονης αποφάσισε να ανέβει στο δωμάτιο. Μπήκε μέσα και βρήκε την ανήλικη αναίσθητη. Είχε υποστεί ανακοπή 5 με 7 λεπτά νωρίτερα.Η 17χρονη είχε προλάβει να κάνει την ένεση, αλλά δυστυχώς ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε.

Οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν την άτυχη μαθήτρια και μετά από 10 λεπτά τα καταφέρνουν. Πιθανολογούν πως το αλλεργικό σοκ στον οργανισμό της ανήλικης προκλήθηκε είτε από κάποιο τρόφιμο, όπως το βούτυρο που ανέφεραν συμμαθητές της, είτε από καφέ που περιείχε γάλα. Δείτε τι ανέφεραν χθες οι γιατροί στο ρεπορτάζ του Live News…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις