Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ και έγινε viral στο διαδίκτυο – Οι 7 λέξεις που τον έκαναν διάσημο [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πλήρωμα του χρόνου για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έφτασε και ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης θέλησε να σχολιάσει. Τα όσα έγραψε κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Πληρώνει ο κόσμος τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις του στην εφορία αλλά ορισμένοι όπως φαίνεται δεν κρατιούνται και βγάζουν το παράπονό τους. Οπως ένας Ηρακλειώτης που έγραψε στο σχόλιο του e-banking: “πληρωμή ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο Αλέξης”! Όπως γράφει στη σελίδα του στο facebook ο νεαρός πρωταγωνιστής της υπόθεσης: ”ε αφού πρέπει να αιτιολογήσεις στο e-banking έκανε και εγώ το σχόλιό μου”! Η ανάρτηση έγινε viral στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες ώρες, με τα μηνύματα των χρηστών του facebook και του twitter να διαδέχονται το ένα το άλλο. Δείτε την εικόνα…

ΦΩΤΟ από facebook

Το χρέος Λαρισαίου που έγινε viral

Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η φορολογική διοίκηση, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα φανέρωνε πως υπάρχει από τον περσινό ΕΝΦΙΑ η ληξιπρόθεσμη οφειλή του ενός λεπτού! Και ο Λαρισαίος φορολογούμενος, συνταξιούχος εν προκειμένω, αναλογιζόμενος τη δυστοκία του δημοσίου στην είσπραξη εσόδων και πολύ περισσότερο τις οικονομική κατάσταση της χώρας, έσπευσε την επομένη στην τράπεζα για την αποπληρωμή του χρέους.

Κατέβαλε το αντίτιμο των εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας, μιας και η τράπεζα έπεφτε πολύ μακριά από το σπίτι του, στήθηκε στην “ουρά” του ταμείου και ξεχρέωσε. Έστω και αν το 1 λεπτό, του “στοίχισε”… συγκριτικά πολύ περισσότερα, έστω και αν ουδέποτε κατάλαβε πώς προέκυψε η οφειλή, προφανώς υπόλοιπο κάποιας συναλλαγής. Απάντηση στο ερώτημα, πόσο στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το χαρτί της εκτύπωσης και η αποστολή του ειδοποιητηρίου, για τέτοιου είδους οφειλές, δεν χρειάζεται. Τα περί γραφειοκρατίας και κρατικού μηχανισμού είναι γνωστά.

Τέτοιου είδους ευτράπελα όμως έχουν πιο σοβαρή διάσταση για ορισμένους καθώς αν μιλάμε για επαγγελματία, δεν θα καταφέρει να βγάλει φορολογική ενημερότητα τη στιγμή που θα την χρειαστεί. Επειδή ακριβώς οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα , το taxis θέτει εκτός εφαρμογών, όλους τους οφειλέτες. Η εφορία δεν κάνει διακρίσεις και οφειλέτης δεν είναι μόνο αυτός που χρωστά στο δημόσιο εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ αλλά αυτό του 0,01 ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε