Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σκότωσε την Ελένη Πανταγάκη με 28 μαχαιριές – Η απόφαση του δολοφόνου για το έγκλημα που συγκλόνισε!

Ηράκλειο: Σκότωσε την Ελένη Πανταγάκη με 28 μαχαιριές – Η απόφαση του δολοφόνου για το έγκλημα που συγκλόνισε!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δολοφονία με θύμα την άτυχη Ελένη Πανταγάκη συγκλόνισε το Ηράκλειο. Ο δράστης παραιτήθηκε από την έφεση που είχε καταθέσει ενάντια στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου…

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την πρωτοφανή σφαγή που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2011, κατά την οποία είχε βρει φρικτό θάνατο η 45χρονη Ελένη Πανταγάκη, η πολύκροτη υπόθεση που είχε σοκάρει τότε την κοινή γνώμη της Κρήτης φαίνεται ότι κλείνει αναφορικά με το δικαστικό της σκέλος.

Το μακελειό που είχε σημειωθεί σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο, με θύμα τη σύζυγο του υποστράτηγου ε.α. και διοικητή – τότε – του ΤΑΕ Μοιρών Τηλέμαχου Πανταγάκη, αναμένεται να αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες σήμερα. Ωστόσο, η υπόθεση – όπως όλα δείχνουν – αναμένεται να κλείσει δικαστικά…

Κι αυτό καθώς ο 49χρονος – σήμερα – Κρητικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 38 ετών για την πολύκροτη υπόθεση, παραιτήθηκε από την έφεση που είχε καταθέσει ενάντια στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο καταδικασθείς παραιτείται από το ένδικο μέσο της έφεσης, η έφεση δε συζητείται από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του παραμένει ως έχει.

Το χρονικό της σφαγής με θύμα την Ελένη Πανταγάκη

Το απίστευτο περιστατικό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας, και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε δύο ακόμη άτομα, είχε εκτυλιχθεί το βράδυ της 10ης Αυγούστου του 2011, σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια 40χρονη – τότε – γυναίκα, η οποία διέμενε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε από τον Τηλέμαχο Πανταγάκη και τη σύζυγό του, επί της Χρυσοστόμου, έκανε παράπονα στο ζευγάρι για το γείτονά της.

Πρόκειται για το μετέπειτα αυτουργό της σφαγής. Ο ηλικίας 49 ετών – σήμερα – Κρητικός φέρεται να απειλούσε και να έβριζε τη γειτόνισσά του, η οποία το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της μαζί με δύο ακόμη φιλικά της πρόσωπα. Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη μετέβησαν τελικά στην πολυκατοικία. Αρχικά προσπάθησαν να μιλήσουν στο 49χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της κοπέλας, το οποίο συνόρευε με το μπαλκόνι του δράστη.

Η 45χρονη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του 49χρονου. Όπερ και εγένετο. Ο δράστης άνοιξε την πόρτα και επιτέθηκε στην άτυχη Ελένη Πανταγάκη, την οποία σκότωσε με συνολικά 28 μαχαιριές. Ωστόσο, ο 49χρονος δεν αρκέστηκε εκεί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 40χρονης άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν σοκαρισμένοι τη 45χρονη γυναίκα νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στο 49χρονο και τον Τηλέμαχο Πανταγάκη, ο οποίος προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη, που συνέχιζε να κρατά το μαχαίρι. Ο τελευταίος κατάφερε τελικά να τραυματίσει σοβαρά τον τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών. Στη συνέχεια επιτέθηκε με το μαχαίρι και εναντίον της νοικάρισσας, η οποία είχε στο μεταξύ κρυφτεί στο μπάνιο του διαμερίσματός της. Και η 40χρονη τραυματίστηκε από το μαχαίρι, ωστόσο φέρεται να σώθηκε από την πόρτα που εμπόδισε το δράστη να μπει μέσα.

Ο δολοφόνος και τα ψυχολογικά του προβλήματα

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος είχε μειωμένη ικανότητα αντίληψης του άδικου της πράξης του, χωρίς ωστόσο να έχει το ακαταλόγιστο.

Η απόφαση του πρωτοβάθμιου

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το Δεκέμβριο του 2012, στη Νεάπολη Λασιθίου. Κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι τρομοκρατήθηκε όταν άκουσε να χτυπούν με μανία την πόρτα του διαμερίσματός του. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην προσπάθειά του να αμυνθεί άρπαξε ένα μαχαίρι.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου επιτέθηκαν πέντε άτομα, ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τι σκοπό είχαν», είχε υποστηρίξει τότε στην απολογία του. Όπως είχε ισχυριστεί τότε, πιθανότατα χτύπησε κάποιον και στη συνέχεια πάλεψε με τον Πανταγάκη, ωστόσο δε θυμάται πολλά πράγματα από το συμβάν.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με μειωμένο καταλογισμό, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 38 ετών για την ανθρωποκτονία και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας, συν 22 μήνες για τις πλημμεληματικές πράξεις της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις