Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σκότωσε την Ελένη Πανταγάκη με 28 μαχαιριές – Άγνωστες πτυχές της δολοφονίας [pics]

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ήταν μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όχι μόνο για το θάνατο της άτυχης γυναίκας αλλά και για τον τροπο που ο μανιακός…

όπως αποδείχτηκε, δολοφόνος, κατακρεούργησε τη 45χρονη που ανυποψίαστη μαζί με το σύζυγο της, χτυπούσαν εκείνο το ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα του Αυγούστου του 2011, την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο 48χρονος. Έτσι, σήμερα Τετάρτη, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στο Ηράκλειο, η υπόθεση δολοφονίας της 45χρονης Ελένης Πανταγάκη, σε πολυκατοικία της λεωφόρου Χρυσοστόμου. Ο δράστης είχε καταφέρει δεκαδες μαχαιριες κατά του θύματος αλλά και του αξιωματικού συζύγου της, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει ενώ είχε τραυματιστεί και ο ίδιος.

Πρωτόδικα, ο 48χρονος δράστης, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κρίθηκε ένοχος, με μειωμένο καταλογισμό, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 38 ετών και 22 μηνών. Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε επίθεση, από τον δράστη, όταν θέλησε μαζί με τον σύζυγό της, αξιωματικό της Αστυνομίας Τηλέμαχο Πανταγάκη, να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί παρενοχλούσε την 40χρονη ενοικιάστριά τους, η οποία διέμενε απέναντι κι αντιμετώπιζε την εριστική συμπεριφορά του δράστη. Γι’ αυτό το λόγο είχε καλέσει στο σπίτι της την οικογένεια Πανταγάκη, σε μια προσπάθεια να τον συνετίσουν!

Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη πήγαν τότε στην πολυκατοικία. Αρχικά προσπάθησαν να μιλήσουν στον 48χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της κοπέλας, το οποίο «γειτνίαζε» με το μπαλκόνι του διαμερίσματος του δράστη. Η αδικοχαμένη γυναίκα αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του 48χρονου. Όπερ και εγένετο. Ο δράστης άνοιξε την πόρτα και χίμηξε στην άτυχη Ελένη Πανταγάκη, την οποία σκότωσε με συνολικά 28 μαχαιριές! Ωστόσο, ο 48χρονος δεν αρκέστηκε εκεί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 40χρονης άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν σοκαρισμένοι την 45χρονη γυναίκα νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στον 48χρονο και τον Τηλέμαχο Πανταγάκη, ο οποίος προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη που συνέχιζε να κρατά το μαχαίρι. Ο τελευταίος κατάφερε τελικά να τραυματίσει σοβαρά τον τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών. Στη συνέχεια, επιτέθηκε με το μαχαίρι και εναντίον της νοικάρισσας, η οποία είχε στο μεταξύ κρυφτεί στο μπάνιο του διαμερίσματός της. Και η 40χρονη τραυματίστηκε από το μαχαίρι, ωστόσο φέρεται να σώθηκε από την πόρτα που εμπόδισε το δράστη να μπει μέσα.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε