Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 6 ετών ο γιος και ο ανιψιός του

Ηράκλειο: Σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 6 ετών ο γιος και ο ανιψιός του

Μάστιγα τα τροχαία στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Ο τραγικός πατέρας βρέθηκε στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής τόσο του γιου όσο και του ανιψιού του…

Οι εφιαλτικές μνήμες στο Ηράκλειο αναβιώνουν με τον πατέρα και θείο των δύο θυμάτων να ραγίζει καρδιές. Στο ίδιο σημείο της παραλιακής, με διαφορά 6 χρόνων, χάθηκαν δύο νέα παιδιά. Ο γιος και ο ανιψιός του. Σε δύο τροχαία δυστυχήματα που «πάγωσαν» τους αυτόπτες μάρτυρες και συντάραξαν ολόκληρη την Κρήτη. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται και παρά τους ελέγχους που γίνονται, η μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου μεγαλώνει διαρκώς.

Με δάκρυα στα μάτια, ο κύριος Κώστας, πατέρας του 22χρονου Χάρη που έχασε τη ζωή του, ως συνοδηγός σε ΙΧ, πριν από 7 χρόνια σε τροχαίο στην παραλιακή του Ηρακλείου, θρηνεί όχι μόνο τον γιο του αλλά και τον ανιψιό του Γιώργο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε κολώνα πάνω στη διαχωριστική νησίδα, ως συνοδηγός σε τροχαίο που σημειώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Τραγικό παιγνίδι της μοίρας, με τις οικογένειές τους μαζί με μέλη του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» να ζωγραφίζουν στο επίμαχο σημείο της παραλιακής, δύο λευκές πεταλούδες για τον Γιώργο και τον Χάρη, τιμώντας την μνήμη τους.

Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει, τονίζουν, ωστόσο με την συμβολική αυτή κίνηση, στοχεύουν να αναδείξουν ότι  τα επαναλαμβανόμενα τροχαία δεν φαίνεται να αποτελούν συμπτώσεις, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τις υποδομές και στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι απαιτούνται παρεμβάσεις τότε να τρέξουν τα αναγκαία έργα. Δείτε το ρεπορτάζ του neakriti.gr από το σημείο της διπλής τραγωδίας στο Ηράκλειο.

Στη μνήμη του Γιώργου και του Χάρη και όλων των θυμάτων που θυσιάζονται στους δρόμους της Κρήτης, ο Σύλλογος « SOS Τροχαία Εγκλήματα» περιμένουν να δουν πράξεις και όχι δηλώσεις, δάκρυα και ευχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις