Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους από το Αφρίν – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας του!

Ηράκλειο: Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους από το Αφρίν – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας του!

Η κηδεία του βρέφους, που σκότωσε όπως αποδείχθηκε ο πόλεμος στη Συρία, προκάλεσε συγκίνηση. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους χαροκαμένους γονείς για τα αίτια της τραγωδίας…

Στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, γράφτηκε στις 12.00 το μεσημέρι η τελευταία σελίδα στο πολύ μικρό “βιβλίο ζωής” του βρέφους από το Αφρίν το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πριν προλάβει καλά καλά να αντικρίσει τον κόσμο.

Στο τελευταίο “αντίο”, με το χριστιανικό εθιμοτυπικό, συγκλονισμένη η οικογένεια του μωρού και μέλη της Αναπτυξιακής Εταιρείας, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το μόλις 8 μηνών κοριτσάκι, που γεννήθηκε στη διάρκεια του ξεριζωμού της οικογένειας από τη Συρία, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, αλλά γρήγορα το ανοσοποιητικό του σύστημα κατέρρευσε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, που όπως είπαν στην οικογένεια δεν οφειλόταν σε γενετικούς λόγους και λόγω της σπανιότητας της αλλά και της επιθετικότητας της, πιθανότατα να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους και ίσως στη χρήση χημικών όπλων που έπεσαν στο πολύπαθο Αφρίν.

Η εισαγωγή στο ΠΑΓΝΗ και η διάγνωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι κόλλησε ανεμοβλογιά. Πριν από λίγες μέρες δεν αισθάνθηκε καθόλου καλά και εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ το Μεγάλο Σάββατο.

Εκεί διαπιστώθηκε πως πέρα από την ανεμοβλογιά που είχε, έπασχε και από λευχαιμία! Άμεσα μπήκε στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το κρατήσουν στη ζωή.

Η κατάσταση της υγείας του όμως ήταν τέτοια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει ο οργανισμός του και να αφήσει την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις