Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο δικάζεται ο φαρμακοποιός με τα πλαστά τεστ κορονοϊού των 7 ευρώ

Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο δικάζεται ο φαρμακοποιός με τα πλαστά τεστ κορονοϊού των 7 ευρώ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο φαρμακοποιός που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη γιατί έδινε πλαστά τεστ κορονοϊού σε πελάτες με αντίτιμο 7 ευρώ, δικάζεται σήμερα Δευτέρα (20.12.2021) στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο φαρμακοποιός με τα πλαστά τεστ κορονοϊού στο Ηράκλειο της Κρήτης κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση, λόγω πληροφοριών που έφτασαν στα χέρια της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός με προσημειωμένα 30 ευρώ που αποτελούνταν από ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κι άλλο ένα των 10 ευρώ μετέβη την Πέμπτη (16/12/2021) το πρωί στο φαρμακείο ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του να προχωρήσει στην καταχώρηση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό χωρίς να προβεί σε διενέργεια αυτού και σχετική βεβαίωση.

Ο φαρμακοποιός ζήτησε από τον αστυνομικό που προσποιούνταν τον πελάτη το ΑΜΚΑ του και αμέσως προέβη στην έκδοση της αρνητικής βεβαίωσης έχει πάρει επίχρισμα από τον υποτιθέμενο πελάτη. Στη συνέχεια ο φαρμακοποιός ζήτησε το πόσο των επτά ευρώ για τις υπηρεσίες του. Ο αστυνομικός του έσωσε το προσημειωμένο 10άρικο και μόλις βγήκε από το φαρμακείο τότε εντός αυτού μπήκαν συνάδελφοι του από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου οι οποίοι συνέλαβαν το φαρμακοποιό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις