Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο εδώλιο 11 αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι κατά τη διάρκεια απεργίας της ΠΝΟ!

Ηράκλειο: Στο εδώλιο 11 αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι κατά τη διάρκεια απεργίας της ΠΝΟ!

Οι εικόνες των επεισοδίων είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, τον Δεκέμβριο του 2016. Οι κατηγορούμενοι αγρότες βρίσκονται πλέον στο εδώλιο…

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση με τους έντεκα αγρότες που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια απεργίας της ΠΝΟ.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Κατερίνα Τσικαλουδάκη, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν, καθώς -όπως ανέφερε- οι αγρότες πέραν του ότι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση με στόχο να εισακουστεί το αίτημά τους να τοποθετηθεί πλοίο ασφαλείας, δεν προκάλεσαν ούτε ένταση ούτε συμμετείχαν σε επεισόδια.

«Οι παραγωγοί διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημά τους, τα προϊόντα τους να φτάσουν στις αγορές και να μην σαπίζουν στα φορτηγά. Ήταν η ένατη μέρα απεργίας και η αγωνία τους ήταν κάτι παραπάνω από έντονη. Το να βρίσκονται αυτή την ώρα απέναντι στη Δικαιοσύνη για πρόκληση έντασης που ουδέποτε προκάλεσαν, είναι αδιανόητο» σημείωσε η κ. Τσικαλουδάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις