Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στον ανακριτή για το δέμα με την ηρωίνη!

Ηράκλειο: Στον ανακριτή για το δέμα με την ηρωίνη!

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο 39χρονος ανιψιός στον οποίο είχε σταλεί δέμα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Πρόκειται για την υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εξιχνίασε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο βάζοντας χειροπέδες τόσο μία 69χρονη που παρέλαβε το δέμα όσο και στον 39χρονο ανιψιό της.

Το δέμα περιείχε ηλεκτρικό σκουπάκι, μίξερ αλλά και… 272 γραμμάρια ηρωίνης!

Όλα συνέβησαν τη περασμένη Δευτέρα, όταν οι αρχές αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες που είχαν συλλέξει εντόπισαν την 69χρονη να παραλαμβάνει από εταιρία κούριερ το δέμα.

Οι αστυνομικοί την πλησίασαν και της έκαναν έρευνα και διαπίστωσαν πως η κούτα του δέματος περιείχε κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές (όπως ηλεκτρικό σκουπάκι και μίξερ) αλλά και 10 συσκευασίες που είχαν 272,1 γραμμάρια ηρωίνης.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο παραλήπτης ήταν ο ανιψιός της 69χρονης, ένας 39χρονος με τις αρχές να πηγαίνουν σπίτι του προκειμένου να πραγματοποιήσουν σχετική έρευνα.

Κατά τον έλεγχο οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν: τρία δενδρύλλια κάνναβης που ήταν σε γλάστρες, 112 γραμμάρια χασίς, τρία κυνηγετικά όπλα, ναρκωτικά χάπια και 280 ευρώ σε μετρητά.

Ο ρόλος του κρατούμενου στις φυλακές Αλικαρνασσού

Ενεργός όμως φαίνεται πως ήταν ο ρόλος ενός κρατουμένου στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση τόσο ο 39χρονος όσο και η θεία του ήταν απλώς τα… βαποράκια.

Ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στην διακίνηση των συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών ήταν ένας 63χροος φυλακισμένος που εκτίει την ποινή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα, εκείνος ήταν που «έστησε» όλη την επιχείρηση καθώς μετά από… εντολή του ένας 42χρονος Θεσσαλονικιός έστειλε το δέμα στον 39χρονο Κρητικό.

Πηγή: cretapost


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις