Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι δύο διακινητές μεταναστών

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι δύο διακινητές μεταναστών

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα οι δύο Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές των 30 μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στον οικισμό Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 27 ετών, κατηγορούνται για παράβαση παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, συναυτούργία, έκθεση σε κίνδυνο και σύσταση συμμορίας, ως διακινητές των υπολοίπων.

Οι 30 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά στην αίθουσα του Συνδέσμου Λιμενεργατών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για Παλαιστίνιους, Σύρους και Αιγύπτιους που είχαν αποπλεύσει από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, μια ξύλινη λέμβος, εντοπίστηκε άδεια σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από τα Μάταλα.

Το σκάφος κατασχέθηκε. Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις και συνεργασίας τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις