Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στους ρυθμούς του καρναβαλιού – Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται σήμερα το Ηράκλειο όπου με κέφι, χορούς, τραγούδια και επίκαιρες μεταμφιέσεις πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση για το Καστρινό Καρναβάλι…

που οργανώθηκε από τον δήμο της πόλης και την παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας. Τόσο οι καρναβαλιστές όσο και εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να τους απολαύσουν και να τους χειροκροτήσουν, άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους και έζησαν από κοντά την αποκριά.

Το Καρναβάλι ξεκίνησε το απόγευμα με την παρέλαση από τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού με τους καρναβαλιστές να χειροκροτούνται θερμά από τους Ηρακλειώτες. Όταν η παρέλαση έφθασε στο Μεϊντάνι, στο “σταυρό” της πόλης, με τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Ηρακλείου χόρεψε το Λύκειο Ελληνίδων το παραδοσιακό Γαϊτανάκι. Η παρέλαση στη συνέχεια κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας με συμμέτοχη 29 ομάδων αλλά και μεμονωμένων καρναβαλιστών.

Μετά το τέλος της ακολούθησε πάρτι με τη συμμετοχή των Ομάδων αλλά και μουσικών συγκροτημάτων σε εξέδρα στην πλατεία Ελευθερίας ενώ την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Βενέτης και την παρουσίαση ο Γιώργος Τσιχλάκης όπου οι καρναβαλιστές χόρεψαν στους ρυθμούς της σάμπα. Ακόμη απόψε το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου, στο Θεατρικό Σταθμό, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ας θυμηθούμε τα παλιά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καστρινή Αποκριά 2017».

Συμμετέχουν οι χορωδίες και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά τραγούδια της παλιάς Αθήνας, τραγούδια ερωτικά, ρομαντικά, γλεντζέδικα, αποκριάτικα που τραγουδήθηκαν και διασκέδασαν την παλιά Αθήνα και όχι μόνο, που άντεξαν στον χρόνο και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να διασκεδάζουν ακόμα μέχρι σήμερα.

Τέλος οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» συνεχίζονται με το «15ο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Η περσινή νικήτρια ομάδα «EUROGEKA» θα ανακοινώσει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από την ενετική Λότζια. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές. Η αναζήτηση θα διαρκέσει όλη μέρα και σε κάθε σημείο της πόλης ενώ στις 19:30 θα γίνει η τελετή λήξης του παιχνιδιού και η βράβευση της νικήτριας ομάδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε