Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Συμμορία νεαρών απειλούσε, χτυπούσε και λήστευε πεζούς – Χειροπέδες σε 3 άτομα

Χειροπέδες σε μέλη παρέας που το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος περαστικών στο Ηράκλειο πέρασε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η παρέα κατηγορείται πως τον Μάρτιο, λήστεψε υπό την απειλή μαχαιριού αλλά και με την χρήση βίας, τέσσερα συνολικά άτομα στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 19χρονο από την Ρουμανία για έναν 28χρονο Έλληνα και για έναν 16χρονο από την Αλβανία ενώ αναζητείται, βάσει δικογραφίας και ένας 23χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η δράση τους ξεκίνησε από την περιοχή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου όταν ένα βράδυ μέσα στο Μάρτιο επιτέθηκαν και απείλησαν με μαχαίρι έναν νεαρό φοιτητή από τον οποίον άρπαξαν χρήματα.

Λίγες μέρες μετά την πρώτη τους επίθεση οι τρεις εκ των τεσσάρων οι οποίοι και έχουν συλληφθεί, επιτέθηκαν σε δύο επίσης νεαρά άτομα στην περιοχή των Πατελών.

Τέλος, τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, επιτέθηκαν σε έναν 38χρονο από τον οποίο άρπαξαν τη τσάντα του που είχε 300 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε από τους Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Ασφάλειας Ηρακλείου ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η 40χρονη μητέρα του 16χρονου Αλβανού η οποία συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η δράση τους διήρκησε 8 συνολικά ημέρες και συγκεκριμένα από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις