Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Τα αρχαία σταμάτησαν τις εργασίες για το νέο υπερκατάστημα πασίγνωστης εταιρείας (Φωτό)

Ηράκλειο: Τα αρχαία σταμάτησαν τις εργασίες για το νέο υπερκατάστημα πασίγνωστης εταιρείας (Φωτό)

Οι εργασίες για το υπό κατασκευή νέο υπερκατάστημα της Lidl στη Λεωφόρο Παπαναστασίου, σταμάτησαν επειδή αποδείχθηκε απόλυτα αληθής η καταγγελία για αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος πάγωσε, εξαιτίας της εύρεσης αρχαίων στην περιοχή.

“Βρέθηκαν αρχαία και γίνεται αναπροσαρμογή της μελέτης για να μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε” δήλωσε η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Βασιλική Συθιακακη. “Οι μηχανικοί ξεκίνησαν ήδη να κάνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στις θεμελιώσεις, ώστε να μείνουν επισκέψιμα τα αρχαία στο υπόγειο” πρόσθεσε.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Το θέμα, όπως επισήμανε η κ. Συθιακακη, “θα περάσει από τοπικό Συμβούλιο μνημείων και πιστεύω ότι σχετικά σύντομα θα έχει τελειώσει”. Η έρευνα κράτησε κάποιους μήνες και έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, “οι ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής δεν έχουν διαμαρτυρηθεί. Γνωρίζουν ότι υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο. Οπωσδήποτε είναι μια καθυστέρηση για την εταιρεία, αλλά νομίζω ότι έχει λυθεί πλέον το θέμα και θα προχωρήσει”.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις