Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Τα πρώτα προβλήματα από την αποχώρηση 122 συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας

Ηράκλειο: Τα πρώτα προβλήματα από την αποχώρηση 122 συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας

Οι πρώτες παρενέργειες στο Ηράκλειο από την αποχώρηση 122 συμβασιούχων που εργάζονταν στον τομέα της καθαριότητας…

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στις μαζικές αποχωρήσεις συμβασιούχων εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου στο Ηράκλειο που βλέπουν τις αντοχές τους να δοκιμάζονται και την ετοιμότητα του μηχανισμού αποκομιδής να απειλείται με λειτουργικό “βραχυκύκλωμα”.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου Μιχάλης Καρασάββας, δύο δικαστικές αποφάσεις, απορριπτικές ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι, οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου 122 παρατασιούχους, στην συντριπτική πλειοψηφία τους εργαζόμενους που, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είχαν προσληφθεί το 2015 και το 2019.

Η μαζική αποχώρηση των 122 συμβασιούχων, που παρέμεναν στην Υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις (με παρατάσεις και αναβολές) και εργάζονταν ως συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές και οδηγοί, προκάλεσε ήδη τις πρώτες παρενέργειες στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, η αποκομιδή γίνεται μερικώς και με τους εναπομείναντες μόνιμους υπαλλήλους να υπερβαίνουν εαυτούς, προκειμένου να ανταπεξέλθει η Υπηρεσία στις καθημερινές ανάγκες. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία σχεδιάζουν να αντιδράσουν.

Το θέμα θα τεθεί εντός των ημερών στο Δ.Σ. του σωματείου, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης, ο οποίος θα στοχεύει στην διεκδίκηση της παραμονής των συμβασιούχων – παρατασιούχων που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Σημειώνεται πως, με δικαστικές αποφάσεις, έχουν μέχρι στιγμής αποχωρήσει από υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου 270 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου άλλοι τόσοι, όπως ανέφερε ο κ. Καρασάββας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις