Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ηράκλειο: Τροχαίο στην κάμερα – Η στιγμή της απροσεξίας δύο οδηγών στην είσοδο του βενζινάδικου (video)

Ηράκλειο: Τροχαίο στην κάμερα – Η στιγμή της απροσεξίας δύο οδηγών στην είσοδο του βενζινάδικου (video)

Ένα απίστευτο τροχαίο καταγράφηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (24-02-2021) στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο όπου δύο οχήματα με περιορισμένη ταχύτητα, συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα εκ των δύο να ανατραπεί.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, η κίνηση δεν είναι πυκνή ενώ τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Από σημείο που έχει προσωρινά σταματήσει ένα όχημα, επιχειρεί να ξαναμπεί στη λωρίδα κυκλοφορίας, κόβει όμως την κίνηση σε άλλο όχημα, το οποίο παρά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία και αυτό κινείται, ανατρέπεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. 

Το βίντεο του τροχαίου από ένα κεντρικό σημείο της πόλης, πολυσύχναστο και στο οποίο συνήθως δεν είναι δυνατό να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες, προκαλεί αίσθηση, καθώς επιβεβαιώνει αυτό που εξηγούν οι εκπαιδευτές οδήγησης ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι χαμηλές ταχύτητες αλλά και η δέουσα προσοχή των οδηγών.

Για την ανάγκη προσοχής στις μετακινήσεις ακόμη και εντός της πόλης, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Μειμαράκης που τόνισε ότι οι χαμηλές ταχύτητες και μόνο, δεν διασφαλίζουν την αποφυγή ατυχήματος , αν ταυτόχρονα δεν υπάρχει προσοχή των οδηγών.

Ευτυχώς οι συνέπειες του τροχαίου περιελάμβαναν μόνο υλικές ζημιές των οχημάτων, ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Μειμαράκης, δεν θα ήταν απίθανο μια τέτοια σύγκρουση να καταλήξει σε τραγωδία, ειδικά αν το όχημα περνούσε στο αντίθετο ρεύμα, ή μέσα σε αυτό ήταν κάποιο παιδί που δεν ήταν δεμένο σε ειδικό καθισματάκι. Δείτε το βίντεο του neakriti.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις