Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Και δεύτερη πορεία για την Παιδεία στη Θεσσαλονίκη – Έγραψαν συνθήματα στο ΥΜΑΘ (video)

Και δεύτερη πορεία για την Παιδεία στη Θεσσαλονίκη – Έγραψαν συνθήματα στο ΥΜΑΘ (video)
ΦΩΤΟ ThessToday

Νέος γύρος κινητοποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη από φοιτητές, μαθητές, γονείς, μέλη του ΜΑΣ και Σωματείων Εργαζομένων με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Πριν από λίγο πέρασαν από το ΥΜΑΘ και όπως θα δείτε στις εικόνες του ThessToday, έγραψαν σύνθημα με σπρέι “30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία! Φ.Σ.”.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εκατοντάδες διαδηλωτές, που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αναρτώντας και σχετικά πανό που αναγράφουν χαρακτηριστικά: «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές», σύμφωνα με το Thesstoday.

Περιμετρικά του αγάλματος έχουν παραταχθεί διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις. Στη μεσημεριανή συγκέντρωση των φοιτητών σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και εκτεταμένης χρήσης χημικών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Click4More: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων

Όπως το μεσημέρι έτσι και στη νέα συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, οι διαδηλωτές θα προχωρήσουν σε πορεία με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, ξεκινώντας από την Εγνατία κατευθυνόμενοι ανατολικά, και συνεχίζοντας στις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Δραγούμη.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή, με τους φοιτητές να καλούν σε νέο κάλεσμα στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις