Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καίγεται και η Μάνη – Ποια είναι τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς

Καίγεται και η Μάνη – Ποια είναι τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Ο πύρινος εφιάλτης χτυπάει και τη Μάνη. Αυτή την ώρα καίει ανεξέλεγκτη φωτιά σε δασική έκταση στις περιοχές Πολυάραβο, Σιδηρόκαστρο, Καρυούπολη και στο χωριό Τόμπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLYNEWS, πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει σε δύσβατο σημείο. Εδώ και πολλές ώρες δεν έχει κάνει ρίψεις νερού κανένα εναέριο μέσο.

Πριν από λίγη ώρα στον Άγιο Νικόλαο έγινε νέα σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Λακωνίας στο οποίο συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων του νομού, με σκοπό να υπάρξει οπιαδήποτε είδους βοήθεια στις πυρκαγιές της Μάνης.

Μικροεστίες φωτιάς λόγω αναζωπυρώσεων καίνε για 3η μέρα σε Καστάνια, Σελεγούδι και Άγιο Νικόλαο…

«Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία»

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Δείτε εικόνες του eleftheriaonline από την πυρκαγιά στην Άνω Μεσσηνία:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις