Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κάηκε λίγο πριν την επένδυση των 40 εκ. ευρώ

Κάηκε λίγο πριν την επένδυση των 40 εκ. ευρώ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με το πρώην «Club Méditerranée» που κάηκε προ ημερών στη φωτιά της Ζήριας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησο », το πολύτιμο ακίνητο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, είχε κατακυρωθεί στις αρχές Ιουνίου σε ιδιώτη επενδυτή και βρισκόταν λίγο πριν την υπογραφή του συμβολαίου, για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας υπερπολυτελείας, στα πρότυπα του Costa Navarino.

Σύμφωνα και με το pelop.gr, το παραθαλάσσιο ακίνητο (Κληροδότημα Παναγιωτόπουλου) είναι ιδιοκτησίας του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου του Δήμου Αιγιαλείας.

Έχει εμβαδόν 70,3 στρεμμάτων και με τις εντός αυτού τουριστικές και άλλες εγκαταστάσεις (πρώην «Club Méditerranée») περιήλθε στον σύλλογο από κληρονομιά, της διαθέτιδος Μαρίας Παναγιωτοπούλου που απεβίωσε το 1995.

Όπως αποκάλυψε στην «Π» ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου Γιώργος Σταυρόπουλος, μετά από τέσσερις άγονες προσπάθειες, ο σύλλογος κατάφερε τελικά τον περασμένο Ιούνιο να φέρει σε πέρας με επιτυχία τον πέμπτο πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπου το πολύτιμο ακίνητο κατακυρώθηκε σε ιδιώτη επενδυτή. Η επένδυση αφορά στην ανέγερση 5αστερης ξενοδοχειακής μονάδας με σουίτες πολυτελείας προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, ενώ ο χώρος θα παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ το χρόνο στον σύλλογο. Πλειοδότης αναδείχθηκε ο Όμιλος Γ. Αρβανιτάκη που διαθέτει έμμεσες και άμεσες συμμετοχές, σε 4 κυπριακές και 8 ελληνικές εταιρείες, με δράση στον χώρο του real estate και των ξενοδοχείων, επενδύοντας κυρίως σε ακίνητα που βρίσκονται σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας.

Βασικός μέτοχος του ομίλου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Αρβανιτάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία και στο Μόντε Κάρλο. Ο Όμιλος Αρβανιτάκη είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που υλοποιήσει και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, όπως τα My mykonos Hotel, Livin Mykonos Boutique Hotel, Azur Suites Aparthotel στο κέντρο της Γλυφάδας και Azur Hotel στον Λαιμό της Βουλιαγμένης.

“Θα έρθει να δει την καταστροφή”

«Μιλάμε για καταστροφή. Μετά από τόσα χρόνια που περιμέναμε για την ανάπτυξη του χώρου και της περιοχής» σχολίασε ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου Γιώργος Σταυρόπουλος. Ο σύλλογος επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του επενδυτή και με έναν μηχανικό του, αλλά ο κ. Αρβανιτάκης βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μόντε Κάρλο, όπου διευθύνει μια από τις εταιρείες του ομίλου στον οποίο είναι κύριος μέτοχος με ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις. «Δεν είχαμε υπογράψει ακόμα» είπε ο κ. Σταυρόπουλος.

«Κοιτάγαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν τη φωτιά και θα ξαναδίναμε τώρα νέο ραντεβού για να υπογράψουμε τον Αύγουστο. Ήμασταν έτοιμοι για να υπογράψουμε τα συμβόλαια» είπε με απογοήτευση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ακόμα ότι, με τον επενδυτή επικοινώνησε ο δικηγόρος του και του μετέφερε πως θέλει να έρθει στο Λαμπίρι για να δει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής από κοντά, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο, προφανώς για να πάρει τις αποφάσεις του, αν θα υπογράψει τα συμβόλαια και θα κάνει την επένδυση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις