Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Ανυπολόγιστες καταστροφές στα Χανιά – Διαλύθηκαν δρόμοι και “βούλιαξαν” σπίτια στα λασπόνερα [pics, video]

Καιρός: Ανυπολόγιστες καταστροφές στα Χανιά – Διαλύθηκαν δρόμοι και “βούλιαξαν” σπίτια στα λασπόνερα [pics, video]

Κλειστά για δεύτερη μέρα τα σχολεία στα Χανιά. Οι εικόνες με τις “πληγές” της κακοκαιρίας είναι αποκαλυπτικές…

Τις πληγές του μετράει ο νομός Χανίων, μετά τη διήμερη θεομηνία που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες.

Το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, με συνέπεια σε πάρα πολλά σημεία να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Σε μια πρώτη φάση τόσο οι δήμοι, όσο και η Αντιπεριφέρεια Χανίων καταβάλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους που είναι κλειστοί από κατολισθήσεις και καταπτώσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

Για την ώρα και σύμφωνα με ενημέρωση από την Αντιπεριφέρεια Χανίων αλλά και από την Αστυνομία κλειστοί είναι οι παρακάτω δρόμοι: Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας στην τοποθεσία «ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΕΝΤΑ»,  Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Σούγιας (θέση Λάγκος), Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Καράνου (από ύψος Σκινέ), Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Μεσκλών (και από τις δυο πλευρές), Επαρχιακός δρόμος Κισσάμου-Σφηναρίου, Σήραγγα Τοπολίων, Περιοχή Κάτω Σούδας.

Σύμφωνα με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, πλέον «ο δρόμος Παλαιόχωρα – Χανιά είναι ανοιχτός, με όλα τα συνεργεία του Δήμου να είναι στους δρόμους και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.»

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις δύο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη για να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της καταστροφής, αλλά και να καθοριστούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Φωτογραφίες με τις “πληγές” της κακοκαιρίας

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις