Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Απίστευτες εικόνες σε δρόμο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος – Αποκλεισμένοι κάτοικοι [pics, video]

Καιρός: Απίστευτες εικόνες σε δρόμο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος – Αποκλεισμένοι κάτοικοι [pics, video]

Τεράστια προβλήματα στα Χανιά από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Δρόμος διαλύθηκε ενώ πολλά σπίτια βούλιαξαν στις λάσπες…

Δεκαδες κάτοικοι του χωριού Σηρικάρι στο δήμο Κισάμου στα Χανιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθώς ο μόνος δρόμος εξόδου προς το Καστέλι “άνοιξε στη μέση”, ύστερα από την έντονη βροχόπτωση, αποκλείοντας τη διέλευση οποιουδήποτε οχήματος.

Στο χωριό, που έχει αναπτυχθεί σε δυο γειτονιές, διαμένουν 100 μόνιμοι κάτοικοι. Δεν έχουν αποκλειστεί όλοι, αλλά όσοι έχουν σπίτια στα Σινενιανά, στην μια από τις δύο πλευρές του χωριού.

Από το πρωί, συνεργεία επιχειρούνπροσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη ζημιά όμως ο χρόνος στον οποιο θα ολοκληρωθούν οι δύσκολες εργασίες είναι άγνωστος. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η καταστροφή στο οδικό δίκτυο είναι μεγάλη ενώ ακόμη και οι εργασίες στο σημείο είναι επικίνδυνες και χρονοβόρες.

Ο δρόμος που διαλύθηκε στα Χανιά

Για την ώρα και σύμφωνα με ενημέρωση από την Αντιπεριφέρεια Χανίων αλλά και από την Αστυνομία κλειστοί είναι οι παρακάτω δρόμοι: Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας στην τοποθεσία «ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΕΝΤΑ», Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Σούγιας (θέση Λάγκος), Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Καράνου (από ύψος Σκινέ), Επαρχιακός δρόμος Χανίων-Μεσκλών (και από τις δυο πλευρές), Επαρχιακός δρόμος Κισσάμου-Σφηναρίου, Σήραγγα Τοπολίων, Περιοχή Κάτω Σούδας.

Σύμφωνα με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, πλέον «ο δρόμος Παλαιόχωρα – Χανιά είναι ανοιχτός, με όλα τα συνεργεία του Δήμου να είναι στους δρόμους και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.»

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη για να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της καταστροφής, αλλά και να καθοριστούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Φωτογραφίες με τις «πληγές» της κακοκαιρίας

Πηγή: flashnews.gr, zarpanews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις