Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – Δυτική Μακεδονία: Τα σημεία που χρειάζονται αλυσίδες

Καιρός – Δυτική Μακεδονία: Τα σημεία που χρειάζονται αλυσίδες

Απαραίτητες σε αρκετές περιοχές στη Δυτική Μακεδονία είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο λόγος είναι ο παγετός που σε ορισμένα σημεία είναι και ολικός.

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία εξαιτίας του παγετού εντοπίζονται σε ορισμένα μόνο σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.

Πιο συγκεκριμένα, από το 10ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας), από το 96,5ο χλμ. έως το 113,4ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίτσιου) και από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Αμυνταίου, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας και Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση ειδικών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, στην περιοχή της Εορδαίας, από το 12ο χλμ. έως το 24ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας – Βλάστης και σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο χρειάζονται αλυσίδες.

Αλυσίδες χρειάζονται για την πρόσβαση των οχημάτων στα ορεινά χωριά πέριξ του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, στα Γρεβενά και στα χωριά Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβόλι, Αβδέλλα, Δοτσικό και Σαμαρίνα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις