Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Γηρυόνης: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος! Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Καιρός – Γηρυόνης: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος! Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Γηρυόνης βρίσκεται η Ρόδος. Οι δρόμοι στην πόλη της Ρόδου αλλά και στα χωριά έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.

Η κακοκαιρία Γηρυόνης χτυπάει τη Ρόδο, η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους σύμφωνα με τη Ροδιακή.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσει λόγω της κακοκαιρίας “Γηρυόνης” που χτυπάει την Ρόδο αυτή την στιγμή.


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης”

Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: Ροδιακή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις