Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Καιρός – Σκύρος: Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί – Εγκλωβίστηκε κόσμος σε παραλία

Καιρός – Σκύρος: Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί – Εγκλωβίστηκε κόσμος σε παραλία

Καταρρακτωδώς βρέχει στη Σκύρο από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (09.07.2022) με την κακοκαιρία να προκαλεί πολλά προβλήματα στο νησί.

Οι δρόμοι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία που «χτύπησε» και τη Σκύρο.

Ο δήμαρχος Σκύρου, Νικόλαος Μαυρίκιος, περιέγραψε στο newsit.gr τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες ώρες. Όπως είπε, από τις 14:00 το μεσημέρι δεν έχει σταματήσει να βρέχει, δυο παραλίες έχουν καταστραφεί, ενώ κόσμος εγκλωβίστηκε σε παραλία και έγινε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους!

«Τραγική είναι η κατάσταση εδώ. Έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δύο παραλίες έχουν καταστραφεί εντελώς, εγκλωβίστηκε κόσμος στην παραλία του Πεύκου και καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε τρεις ώρες μετά. Βρέχει καταρρακτωδώς, δεν έχει σταματήσει από τις 2 το μεσημέρι καθόλου», τόνισε ο δήμαρχος Σκύρου στο newsit.gr.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι από την κακοκαιρία είχαν καταρρεύσει και δυο γέφυρες

Όσον αφορά στα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκύρο, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου – Καλαμίτσα – Λιναριά.
  • Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).
  • Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις