Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Θεσσαλία: Η κακοκαιρία «Διομήδης» έθαψε αυτοκίνητα κάτω από ένα μέτρο χιόνι

Καιρός – Θεσσαλία: Η κακοκαιρία «Διομήδης» έθαψε αυτοκίνητα κάτω από ένα μέτρο χιόνι
Φωτογραφία trikalaola.gr

Η κακοκαιρία «Διομήδης» πλήττει τις περιοχές της Θεσσαλίας και το χιόνι πέφτει πυκνό, καλύπτοντας τα πάντα και φτάνοντας μέχρι και το ένα μέτρο σε ύψος, όπως έγινε στην περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου ενώ και άλλες περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων έχουν ντυθεί στα λευκά.

Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει βάλει «στην κατάψυξη» περιοχές της Θεσσαλίας, όπως η Ελάτη, το Περτούλι, η Σπηλιά, η Καλλιπεύκη, η Αναβρυσούλα με τους κατοίκους να ξεθάβουν τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Σπηλιά Κισσάβου, όπου το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο και η οδήγηση στους δρόμους του χωριού είναι αδύνατη, με την περιοχή να είναι προσβάσιμη μόνο έως την είσοδο της ορεινής κοινότητας.

Η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Καλλιπεύκη αλλά και στο Λιβάδι, καθώς, σύμφωνα με το larissanet.gr, το χιόνι ξεπερνά τοπικά τα 30 εκατοστά ενώ σε όλη τη Θεσσαλία βρίσκονται στους δρόμους 190 μηχανήματα, ενώ έπεσαν πάνω από 11.000 τόνοι αλάτι στο οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, η κακοκαιρία έπληξε και τα Φάρσαλα μέχρι τη νύχτα της Τρίτης (11.1.2022) αλλά δεν καταγράφηκαν προβλήματα, αφού το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό με τα μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων να επιχειρούν συνέχεια.

Στα Τρίκαλα, το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα από την Αναβρυσούλα μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο και τη διασταύρωση προς Καλαμπάκα από τα Περτουλιώτικα λιβάδια, σύμφωνα με το trikalaola.gr ενώ οι κάτοικοι έκαναν τις βόλτες τους στους κάτασπρους δρόμους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις