Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Καιρός – Χαλκιδική: Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης»

Καιρός - Χαλκιδική: Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Προβλήματα σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Διομήδης» που πλήττει τη χώρα τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα με διακοπές ρεύματος ενώ έκλεισαν και τα σχολεία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στον δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, λόγω της κακοκαιρίας, προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος και περιοχές όπως η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου παραμένουν και σήμερα Τετάρτη (12.1.2022) χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση κάθε βλάβης..

Παράλληλα, η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνο το οδικό δίκτυο της περιοχής και έτσι με εντολή της δημοτικής αρχής, τα σχολεία στις Κοινότητες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων και Στρατονίκης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία – Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές

Τις τελευταίες ώρες, χιόνισε και στον Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ ανοιχτό είναι όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Ωστόσο, η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινά σημεία της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας και της Πιερίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Μέστης και του Τελωνείου Κήπων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις