Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Πάτρα: Ο μωβ ουρανός έκρυψε τον ήλιο στο ξεκίνημα της ημέρας

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Πάτρα: Ο μωβ ουρανός έκρυψε τον ήλιο στο ξεκίνημα της ημέρας

Η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες και την Πάτρα. Ο ουρανός το πρωί είχε ένα χρώμα διαφορετικό…

Ένα διαφορετικό ουρανό είχαν την ευκαιρία να αντικρύσουν νωρίς το πρωί όσοι έστρεψαν το βλέμμα τους ψηλά στην Πάτρα. Το ξημέρωμα τα χρώματα που είχαν γεμίσει τον ορίζοντα είχαν κάτι το διαφορετικό, ίσως και λόγω των ατμοσφαιρικών αλλαγών που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία “Αθηνά” στην περιοχή.

Τo καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από τη βορειοδυτική Ελλάδα όπως ενημέρωσε με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι την Πέμπτη στα δυτικά, όπου η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν: Την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Επίσης, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα. Δείτε τις εικόνες που ανέβασε στο Facebook ο Παναγιώτης Τουλιάτος και δημοσίευσε το thebest.gr…

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις