Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Μεσσηνία: Πλημμύρες και ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση

Κακοκαιρία – Μεσσηνία: Πλημμύρες και ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Μεσσηνία, με ελαιοπαραγωγούς να κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής μετά τη χαλαζόπτωση. Πλημμύρες σε δρόμους της Καλαμάτας από τις καταιγίδες…

Η χαλαζόπτωση στη Μεσσηνία κατέστρεψε ελιές την ώρα που αγρότες ετοιμάζονταν για τη συγκομιδή. Οι ουρανοί άνοιξαν και οι καταιγίδες έφεραν πλημμύρες ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα. Ο απολογισμός δείχνει πως χτυπήθηκαν και μια σειρά από θερμοκήπια στην περιοχή του Λαγκούβαρδου. Αγρότες κάνουν λόγο για τη «χαριστική βολή» μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με το κόστος παραγωγής όπως λένε να έχει ανέβει στα ύψη.

Μεγάλες ζημιές στον ελαιόκαρπο, που ήταν έτοιμος για συγκομιδή αυτή την περίοδο προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου του 2023 από την χαλαζόπτωση, που συνοδευόταν και από μεγάλο όγκο νερού σε περιοχές της Τριφυλίας στη Μεσσηνία.

Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν στην πόλη των Γαργαλιάνων, ενώ σημαντικός όγκος βροχής –από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά- κυρίως στη δυτική Καλαμάτα, έπεσε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τη συσσώρευση νερών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Όσον αφορά τις ζημιές στο αγροτικό κεφάλαιο στην Τριφυλία από τη χθεσινή χαλαζόπτωση οι μεγαλύτερες από αυτές καταγράφονται στα Φιλιατρά, τη Βάλτα και στις γύρω περιοχές και στην περιοχή της Τραγάνας, σε Εξοχικό, Χαλαζόνι και Αγρίλη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το χθεσινό χαλάζι έπληξε ακόμα υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών ενώ πλημμύρισαν και κάποια θερμοκήπια στην περιοχή του Λαγκούβαρδου.

Ανακοίνωση για τις ζημιές εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, στην οποία επισημαίνουν, πως οι αγρότες που έχουν πληγεί, θα πρέπει να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, με την αναγγελία των ζημιών να ξεκινά από σήμερα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις