Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ήχησε το 112 και στη Θεσσαλονίκη – Φουρτούνιασε ο Θερμαϊκός

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ήχησε το 112 και στη Θεσσαλονίκη - Φουρτούνιασε ο Θερμαϊκός
Φωτογραφία ThessToday.gr

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει και τη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη (14.10.2021) με το ύψος της βροχής να φτάνει τα 25 χιλιοστά και το 112 να χτυπά στα κινητά των κατοίκων της πόλης. Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο δυνατός αέρας από την κακοκαιρία έφερε τρικυμία στον Θερμαϊκό, με τα κύματα να ξεχειλίζουν ακόμη και στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου, ενώ, λίγα μέτρα μακριά, οι υπαίθριοι χώροι της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνες.

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θυμίζουν ποτάμια και τα ορμητικά νερά «σκεπάζουν» ακόμη και ρόδες σταθμευμένων οχημάτων, ωστόσο, έως τώρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, πάρα μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων στο κέντρο και μια στον δήμο Βόλβης.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση της Θεσσαλονίκης πηγές του ΔΕΔΔΗΕ δήλωσαν στο ThessToday.gr ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα ζήτημα στο ιστορικό κέντρο, ούτε Περιφερειακά.

 

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη έπεσαν 25 χιλιοστά νερού, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τη βροχόπτωση του μισού Σεπτεμβρίου. «Ήδη έχουμε αγγίξει πάνω από 25 χιλιοστά ύψος βροχής σε μερικές ώρες, ξεπερνώντας τη μισή βροχόπτωση του μήνα Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, πολύ ισχυρές βροχές έχουμε και στη Χαλκιδική και Περιφερειακά, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Πώς θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σιούτα η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως και αύριο, Παρασκευή, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας, σε υψόμετρο των 1.800 μέτρων.

«Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα με αυξανόμενη ένταση όλη τη μέρα, καθώς τη νύχτα προς την Παρασκευή. Επίσης, αύριο κατά διαστήματα θα έχουμε ισχυρές βροχές στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη συσσώρευση νερού -πιθανό να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα», δήλωσε ο ίδιος, επισημαίνονται ότι οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα αγγίξουν έως και τα 7 μποφόρ. «Παράλληλα θα έχουμε και ενισχυμένους βοριάδες που θα φτάνουν 6 – 7 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο κ. Σιούτας.

Κλείνοντας, ο μετεωρολόγος συνέστησε την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών. «Συνιστάμε αυξημένη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις», πρόσθεσε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις