Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοποίηση 16χρονης στο Κέντρο Θηλέων Πάτρας την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού – Καταγγέλλεται εργαζόμενος του ιδρύματος

Κακοποίηση 16χρονης στο Κέντρο Θηλέων Πάτρας την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού – Καταγγέλλεται εργαζόμενος του ιδρύματος

Κακοποίηση μίας 16χρονης στο Κέντρο Θηλέων στην Πάτρα. Τι απαντά η διοίκηση της δομής φιλοξενίας και τι μέτρα παίρνει για το περιστατικό.

Όπως αποκαλύφθηκε, θύμα σωματικής κακοποίησης έπεσε στην Πάτρα μία 16χρονη μαθήτρια που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, από εργαζόμενο της Δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη τρόφιμη του Κέντρου ζήτησε να φάει κάτι άλλο και συγκεκριμένα ένα αβγό, επειδή δεν ήθελε το φαγητό που είχε σερβιριστεί.

Τότε ένας εργαζόμενος πρώτα επιτέθηκε φραστικά στην 16χρονη και έπειτα προχώρησε και σε χτυπήματα στα πόδια και το πρόσωπο. Μάλιστα το κοριτσάκι ακολουθούσε μία θεραπεία με σιδεράκια στα δόντια, με αποτέλεσμα το χτύπημα να της προκαλέσει αιμορραγία.

Του συμβάντος επιλήφθηκε άμεσα η διοίκηση του ιδρύματος, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του παιδιού.

Μάλιστα, οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, παρενέβησαν και κατάφεραν να απομακρύνουν την μικρή από τα χέρια του εργαζόμενου.

Πάτρα: Η διοίκηση για την κακοποίηση

«Αφού φροντίσαμε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στο παιδί συγκάλεσα έκτακτο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό. Ακολούθως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν διότι είχε κρυφτεί. Ακολούθως συντάχτηκε δικογραφία και εστάλη στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω», διαβεβαιώνουν από τη διεύθυνση του ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες, Σάββατο (20.11.2021) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις