Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καλαμαριά: Ανακάλυψε ότι είναι παντρεμένη με κάποιον που δεν γνώρισε ποτέ – Ποιος είναι ο «σύζυγος» φάντασμα

γάμοι βαφτίσια

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη σε 34χρονη γυναίκα στην Καλαμαριά. Διαπίστωσε ότι είναι παντρεμένη με 46χρονο άνδρα που δεν γνώρισε ποτέ στη ζωή της!

Μέσα στο 2020, η 34χρονη γυναίκα από την Καλαμαρά έλαβε από τα ΚΕΠ ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, σύμφωνα με το οποίο ήταν παντρεμένη, χωρίς η ίδια να γνωρίζει τίποτα.

Αμέσως κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός 46χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό γάμου των αλβανικών αρχών στο Ληξιαρχείο των Αθηνών και από εκεί υφάρπαξε το πιστοποιητικό γάμου ώστε να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της 34χρονης ως σύζυγος της.

Έπειτα ο 46χρονος αιτήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες την έκδοση άδειας παραμονής ως σύζυγος Έλληνα πολίτη για να καταφέρει να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα.

Καλαμαριά: «Σοκαρίστηκα, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω»

Η 34χρονη περιγράφει στο newsit.gr τις στιγμές που έμαθε πως είναι παντρεμένη με τον άγνωστο 46χρονο και σοκαρισμένη εξηγεί: «Είμαι μητέρα ενός παιδιού, όμως δεν έχω παντρευτεί ποτέ. Το 2020 γέννησα το παιδί μου και πήγα στο ΚΕΠ να δηλώσω τη γέννηση του παιδιού μου και συνειδητοποίησα οτι είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο. Τους ρώτησα ποιος είναι ο κύριος που αναγράφεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μου λένε ότι είναι ο σύζυγός μου.

Έγραφε ότι ο γάμος μας είχε γίνει το 2018 σε ένα χωριό της Αλβανίας που ούτε καν το γνωρίζω. Σοκαρίστηκα, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Φαινόταν ως κανονικός γάμος δηλωμένος στο ληξιαρχείο. Εγώ έκανα μήνυση και οδηγήθηκε η αστυνομία σε αυτόν που βρήκαν. Έγιναν έρευνες, εγώ εξετάστηκα και γραφολογικά.

Καλαμαριά: Η ανορθόγραφη σφραγίδα  

Μάλιστα για να καταλάβετε – τονίζει η 34χρονη στο newsit.gr – η σφραγίδα έγραφε «βεβηώνεται» αντί για «βεβαιώνεται», όπως πρέπει να γράφει κανονικά. Η σφραγίδα ήταν πλαστή. Από το ληξιαρχείο προσπαθούσαν να με πείσουν ότι τα χαρτιά είναι ΟΚ και όλα ήταν σωστά. Τους απάντησα πως όλα θα λυθούν στο δικαστήριο. Δεν είναι δυνατόν να είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο και να μην το ξέρω. Και αυτόν τον άνθρωπο δεν τον έχω δει στη ζωή μου. Δεν τον ξέρω. Ευτυχώς αυτός πλέον βρέθηκε και ομολόγησε πως το έκανε για να βγάλει άδεια παραμονής στη χώρα. Το τραγικό της υπόθεσης, αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι οτι με όλη αυτή την γραφειοκρατία την πληρώνει το παιδί μου που δεν μπορεί να δηλωθεί σωστά»!

Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις