Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: Εμφανίστηκαν οι γονείς που εγκατέλειψαν τα 4 παιδιά τους – Διχάζουν οι εξηγήσεις τους!

Καλαμάτα: Εμφανίστηκαν οι γονείς που εγκατέλειψαν τα 4 παιδιά τους – Διχάζουν οι εξηγήσεις τους!

Η μητέρα εγκατέλειψε τα παιδιά της, έξω από το γραφείο εισαγγελέα στην Καλαμάτα. Λίγα 24ωρα μετά η εγκατάλειψη επανέρχεται στο προσκήνιο…

Το μετάνιωσαν και ζητούν να πάρουν τα τέσσερα παιδιά τους πίσω από την Καλαμάτα και να ζήσουν ως οικογένεια. Ο λόγος για το ζευγάρι από την Αθήνα που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης (12-04-2018) η μητέρα αρχικά πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου και τα παρέδωσε.

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 χρόνων (τρία αγοράκια, ένα κοριτσάκι), από την πρώτη στιγμή φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκαν με εισαγγελική παραγγελία και είναι καλά στην υγεία τους. Εκεί φαίνεται πως θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Με τα παιδιά, αλλά και με τους δύο γονείς, έχουν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο τσακωμός που έφερε την εγκατάλειψη των παιδιών

Έχει δε ξεκινήσει και συνεχίζεται η διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους τώρα εμφανίζονται ενωμένοι, ζητώντας να πάρουν τα παιδιά πίσω και να τα μεγαλώσουν μαζί. Αναφέρουν, δε, πως ό,τι έγινε, έγινε σε μια άσχημη στιγμή, ενός περιστασιακού τσακωμού. Αυτό, ωστόσο, δεν επαρκεί και γι’ αυτό η εξέταση όλων των δεδομένων συνεχίζεται.

Μάλιστα, η κοινωνική υπηρεσία που έχει αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία, θα «βασανίσει» πολύ την υπόθεση, πριν καταλήξει σε συμπέρασμα με την καλύτερη λύση για τα τέσσερα παιδιά.

Οι αρχικές εξηγήσεις της μητέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι αδυνατούσε να τα ζήσει, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να συντηρήσει και τα 4 μικρά παιδιά. Στην απόγνωσή της και στην απελπισία της εγκατέλειψε τα παιδάκια της.

Η μητέρα δεν είναι δημότης Καλαμάτας, αλλά της ευρύτερης περιοχής, γι’αυτό και δεν ανέλαβαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το πρόβλημα είναι τραγικό και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας πρέπει άμεσα να κινηθούν ώστε να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Πηγή: tharrosnews.gr, messinialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις