Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: «Ντου» από το ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ – video

Καλαμάτα: «Ντου» από το ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ – video

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ “μπούκαραν” σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.
Σπρωξίματα και συνθήματα μέσα στο Μέγαρο Χορού.
Η εκδήλωση γινόταν για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ και στο πλαίσιο του 37ου συνεδρίου
Εικόνες και βίντεο από τα όσα συνέβησαν.

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «εισέβαλε» η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση της ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια της συνομοσπονδίας. 

Η εκδήλωση γινόταν στα πλαίσια του 37ου Πανελλήνιου συνεδρίου που γίνεται στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, και το οποίο εκλέγει και το νέο ΔΣ της ΓΣΕΕ.

Όπως είναι φυσικό επικράτησε ένταση, καθώς οι “security” του χώρου δεν ήθελαν να αφήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μπούμε μέσα, οι οποίοι τελικά ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα.

Μάλιστα κάποιοι ήταν ντυμένοι και… μαϊμούδες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για “μαϊμού” συνέδρους που έχει φέρει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στο συνέδριο – όπως καταγγέλλουν – , αποκλείοντας εκλεγμένους συνέδρους του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα μέλη του ΠΑΜΕ προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ένταση στην Καλαμάτα

Τι αναφέρει το ΠΑΜΕ για το περιστατικό

“Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα “σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών”. 

Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει! 

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι”.

Τι υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ

“Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι.

Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα.
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει”

Εξώδικο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ

Νωρίτερα η παράταξη που έχει την στήριξη του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ, είχε αποστείλει εξώδικο προς την πλειοψηφία του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στο οποίο καταγγέλλει προσπάθειες νοθείας, με συνέδρους μη νομιμοποιημένους, που παίρνουν δύο και τρεις κάρτες άλλων συνέδρων.

Η μέχρι σήμερα στάση σας, αποδεικνύει περίτρανα πως μόνη σκοπιμότητά σας, είναι η διεξαγωγή ενός συνεδρίου – παρωδία – μηχανισμών – νόθων αντιπροσώπων κι εργοδοτών!

Αυτά όμως που διαδραματίζονται ήδη από την πρώτη ημέρα έναρξης του Συνεδρίου, πραγματικά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!!

Mε βάση το πρόγραμμα, που οι ίδιοι έχετε εκδώσει και έχετε παραδώσει στους αντιπροσώπους, σήμερα και από τις 9 το πρωί, θα έπρεπε να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Μέχρι και αυτήν την στιγμή όμως, δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν έχουν καν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες, που είναι και οι μόνες αρμόδιες για την ταυτοποίηση και την χορήγηση των καρτών σε όσους αντιπροσώπους έχουν ήδη νομιμοποιηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Την ίδια στιγμή, παρουσιάζονται φαινόμενα που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με διανομές καρτών αντιπροσώπων στα δωμάτια, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες, με διπλές και τριπλές κάρτες αντιπροσώπων προς κάθε «ενδιαφερόμενο», που κυκλοφορούν και διανέμονται παντού και υπονομεύουν εξαρχής κάθε έννοια νομιμότητας και διαφάνειας στην διεξαγωγή του Συνεδρίου. Με τις αθρόες εκτυπώσεις και διανομές καρτών, νόθοι αντιπρόσωποι, εργοδότες και πλήθος άλλοι παρανόμως εκλεγμένοι «αντιπροσώποι», που επίσημα έχουμε καταγγείλει, παρανόμως χρήζονται εκ των προτέρων «αντιπρόσωποι» του Συνεδρίου, πριν καν αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή και βεβαίως πριν αποφασίσει το ίδιο το Σώμα των Συνέδρων, καταπατώντας έτσι κάθε συλλογική διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο, αλλά και το ίδιο το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ανωτέρω αναφερόμενη παράνομη και αντικαταταστατική στάση σας και συμπεριφορά σας.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ανακαλέσετε άμεσα ΟΛΕΣ τις κάρτες Αντιπροσώπων.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να συγκαλέσετε άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο και την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να αποφανθούν για το ζήτημα της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων και ακολούθως να συγκροτηθεί άμεσα η Τεχνική Γραμματεία, όπως γίνεται πάντοτε ενόψει των Συνεδρίων, προκειμένου να προχωρήσει νομίμως στην πιστοποίηση της ταυτότητας των Συνέδρων και στην διανομή των καρτών στους αντιπροσώπους που θα έχουν ήδη νομιμοποιηθεί.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμορφωθείτε ΑΜΕΣΑ με τις υποχρεώσεις σας, όπως απορρέουν από τον Νόμο και το καταστατικό λειτουργίας σας.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπούμε σε όλην την χώρα και την διασφάλιση της νόμιμης διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς αυτήν προς την οποία απευθύνεται, προς γνώση της και για όλες τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεσή του».

 

Με πληροφορίες από το tharrosnews, mesogeiostv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις