Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: Η νύχτα που σημάδεψε τη ζωή τους – Η δικαιολογία της βενζίνης ήταν μόνο η αρχή!

Καλαμάτα: Η νύχτα που σημάδεψε τη ζωή τους – Η δικαιολογία της βενζίνης ήταν μόνο η αρχή!

Τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα προκάλεσαν προβληματισμό και φόβο. Ξύλο, απειλές και ένας πυροβολισμός που προκάλεσε πανικό…

Σε 3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην Καλαμάτα πρώην τοξικομανής από την περιοχή του Μελιγαλά, ο οποίος είχε πυροβολήσει με καραμπίνα από 70 εκατοστά έναν άλλο χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Αυτό έγινε νωρίς το πρωί στις 3 Οκτωβρίου του 2010 και τις ώρες που είχαν προηγηθεί, ο παθών ξυλοκοπούσε με χαστούκια και γροθιές στο κεφάλι τον κατηγορούμενο για να του δώσει χρήματα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε με τριετή αναστολή, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Χθες ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε την μετατροπή της κατηγορίας αλλά αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Εξάλλου, από το 2012 οπότε και βγήκε από τη φυλακή, παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και ξέκοψε από τις παλιές του παρέες.

Η δικαιολογία της βενζίνης

Οπως περιέγραψε ο ίδιος στην απολογία του και νωρίτερα ανέφεραν οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους, ο κατηγορούμενος είχε πέσει για ύπνο έχοντας κάνει χρήση ηρωίνης και χαπιών. Ο παθών μαζί με έναν ακόμα φίλο τους πήγαν και του χτύπησαν μέσα στη νύχτα. Ηθελαν χρήματα γιατί δήθεν ξέμειναν από βενζίνη. Aφού ο κατηγορούμενος δεν ήταν πρόθυμος να τους δώσει, του είπαν να τους πάει μέχρι το Διαβολίτσι όπου έμενε ο παθών. Εκεί έφαγαν, ήπιαν κρασί και κάποια στιγμή, επειδή έπεσε στάχτη στο πάτωμα και ο κατηγορούμενος αναποδογύρισε μια φωτογραφία, ο παθών άρχισε να τα χτυπήματα.

Το άγριο ξύλο και ο πυροβολισμός στην Καλαμάτα

Μετά από πολύ ξύλο και αφού είχαν κλειδώσει το σπίτι για να μην τους φύγει -σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την απολογία του κατηγορουμένου- οι δύο (ο κοινός φίλος και ο παθών) τον έβαλαν στο αυτοκίνητο για να πάνε πίσω στο σπίτι του στον Μελιγαλά και να τους δώσει τα χρήματα που του ζητούσαν.

Σε όλη τη διαδρομή ο παθών καθόταν πίσω, τράβαγε τα μαλλιά και χτυπούσε τον κατηγορούμενο, ενώ οδηγούσε ο τρίτος. Φτάνοντας στον Μελιγαλά, ο κατηγορούμενος κατέβηκε, μπήκε στο σπίτι και δεν γύρισε με τα λεφτά, αλλά με μια καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος του παθόντα. Σώθηκε γιατί τον είδε και με ένα σάλτο χώθηκε ανάμεσα στα δύο καθίσματα και από τα σκάγια τραυματίστηκε στον ώμο.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε χθες ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όπως περπατούσε και υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν, αλλά να τους φοβίσει για να τον αφήσουν ήσυχο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις