Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καλαμάτα: Οι επίδοξοι ληστές ήταν καμουφλαρισμένοι αλλά φοβιτσιάρηδες! Η ατάκα που τους έκανε να τρέχουν

Καλαμάτα: Οι επίδοξοι ληστές ήταν καμουφλαρισμένοι αλλά φοβιτσιάρηδες! Η ατάκα που τους έκανε να τρέχουν

Σωτήρια αποδείχτηκε η αντίδραση της υπαλλήλου καταστήματος ψιλικών στην Καλαμάτα να φωνάξει στους ένοπλους ληστές πως από στιγμή σε στιγμή μπαίνει στο κατάστημα ο ιδιοκτήτης. Οι ληστές τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν με χειροπέδες…

Η απόπειρα ληστείας συνέβη δέκα λεπτά πριν από τις 10.00 το πρωί της Τρίτης (14-01-2020). Οι δύο άντρες μπήκαν στο κατάστημα ψιλικών στην οδό Χρυσανθέμων, έχοντας ο ένας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κασκόλ και γυαλιά και κρατώντας ένα πιστόλι ρέπλικα.

Αρχικά, μπήκε ο ένας, ο οποίος είχε ψωνίσει κι άλλες φορές από το κατάστημα και ζήτησε να αγοράσει κάτι. Αμέσως μετά μπήκε ο δεύτερος φορώντας το κασκόλ και τα γυαλιά και προτάσσοντας το όπλο, απείλησε την 47χρονη υπάλληλο και της ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο.

H 47χρονη διατήρησε την ψυχραιμία της, λέγοντας στους ληστές ότι δεν έχει χρήματα και όπου να ’ναι φτάνει στο κατάστημα ο ιδιοκτήτης. Τότε αυτοί φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τη συλλογή στοιχείων, λίγες ώρες μετά εντόπισαν στην Καλαμάτα τον 36χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές τις Αρχές, και τον 50χρονο και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο τύπου ρέπλικα και το κασκόλ με τα γυαλιά που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία.

Οι συλληφθέντες χθες το μεσημέρι oδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, όπου θα απολογηθούν το Σάββατο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις