Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλαμάτα: Στο βουνό διέφυγε ο δολοφόνος του 47χρονου «Αμερικάνου»

Καλαμάτα: Στο βουνό διέφυγε ο δολοφόνος του 47χρονου «Αμερικάνου»

Σε ένα βουνό στις Κιτριές φαίνεται πως διέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο «Αμερικάνο», στην υπόθεση δολοφονίας της Καλαμάτας. Την ίδια ώρα, ο καθ’ ομολογίαν συνεργός του έχει αποκαλύψει τα πάντα στις Αρχές.

Οι δράστες της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα, μόλις εξέπνευσε ο «Αμερικάνος», μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και το εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους από τις Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι, πριν τη συμπλοκή, είχαν κρυφτεί ώστε να εγκλωβίσουν τη μηχανή του θύματος. Ο 22χρονος συνεργός άρχισε να τον χτυπά και ο 38χρονος Αλβανός που ήταν μαζί του, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Σημειώνεται ότι για τη δολοφονία του 47χρονου έχουν συλληφθεί 3 Έλληνες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα (22.1.2023) στα δικαστήρια λίγο μετά τις 12:30 ενώ αναζητείται ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής του «Αμερικάνου». Μετά τους πυροβολισμούς, έφυγε με τα πόδια, πήγε στην καφετέρια του ενός από τους δύο Έλληνες που έχουν συλληφθεί, πήρε φαγητό και ρούχα και διέφυγε στο βουνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 38χρονος ανηφόρισε στο βουνό με τα πόδια στην περιοχή των Κιτριών της Καλαμάτας. Οι συνθήκες στο βουνό αυτήν την εποχή είναι δύσκολες, με πολύ κρύο και βροχή, με τις Αρχές να ερευνούν κάθε σημείο ώστε να τον εντοπίσουν. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης είναι ακόμα στο βουνό.

Γιατί τον σκότωσαν – Ποιος ήταν ο 47χρονος «Αμερικάνος»

Όλα δείχνουν πως πίσω από το έγκλημα κρύβονται διαφορές που είχαν οι δράστες με το θύμα τους. Όσον αφορά τον 47χρονο «Αμερικάνο», πρόκειται για παλιό γνώριμο των Αρχών, με πλούσιο βιογραφικό στην διακίνηση ναρκωτικών.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν για έναν άντρα με πολλές επαφές στην Αθήνα, που «έσπρωχνε» κοκαΐνη και κανείς δεν μιλάει για αυτόν στην Καλαμάτα, καθώς χαρακτηριζόταν ως «σοβαρός παίκτης» στην περιοχή.

O 47χρονος «Αμερικανός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, άνηκε σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι επαφές του γίνονταν κυρίως μέσω των social media.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε καταφέρει να διαφύγει από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή και να πάει στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μαζί του πολλά χρήματα.

Πριν από μερικούς μήνες όμως ο 47χρονος επέστρεψε από την Αμερική και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Κυκλοφορούσε στην Καλαμάτα με ένα σκούτερ και -όπως όλα δείχνουν – κάποιοι λογαριασμοί του είχαν μείνει ανοιχτοί…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία».

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις