Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: Την πάτησε άσχημα με το φακελάκι των 10 ευρώ – Το φυσάει και δεν κρυώνει με τίποτα!

Καλαμάτα: Την πάτησε άσχημα με το φακελάκι των 10 ευρώ – Το φυσάει και δεν κρυώνει με τίποτα!

Η σύλληψη του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας έγινε θέμα συζήτησης στην Καλαμάτα. Ο υπάλληλος δεν φανταζόταν με τίποτα τα όσα θα ακολουθούσαν…

Επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται με προσημειωμένο χαρτονόμισμα, συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15-06-2018) σε γραφείο Σχολής Οδηγών στην Καλαμάτα ένας 61χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας. Από τον Εισαγγελέα του ασκήθηκε δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης μέχρι τη σύλληψη

Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών, κατέφυγε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών, που συμμετέχει σε εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, ζητάει χρήματα για την επιτυχή εξέταση οδήγησης υποψηφίου. Μετά από κατάλληλη συνεννόηση, το απόγευμα της Παρασκευής κλείσθηκε ραντεβού στα γραφεία της Σχολής Οδηγών, καθώς ο υπάλληλος είχε ζητήσει το ποσό των 10 ευρώ, ως υπόλοιπο από παρόμοια συναλλαγή που είχε προηγηθεί.

Πράγματι το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της σχολής ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και κρύφτηκαν μέχρι την προγραμματισμένη συνάντηση. Όταν εμφανίσθηκε ο 61χρονος υπάλληλος και πήρε το χαρτονόμισμα, οι αστυνομικοί αποκαλύφθηκαν και τον συνέλαβαν για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Οι ταρίφες για τα διπλώματα

Χρόνια τώρα, ακούγονταν φήμες για περιστατικά χρηματισμού, αλλά ποτέ δεν είχε αποδειχθεί και μάλιστα με σύλληψη υπαλλήλου. Η δε φημολογία αναφέρει ότι στις περιπτώσεις χρηματισμού στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και σε δημόσια ΚΤΕΟ, υπάρχουν συγκεκριμένες «ταρίφες» από τους επιτήδειους. Υψηλότερα τα ποσά στην προ κρίση περίοδο και πλέον μειωμένα.

Μάλιστα, τα ποσά που αναφέρονται είναι 10 ευρώ για επιτυχή εξέταση υποψήφιου οδηγού για μηχανάκι, 20 ευρώ για υποψήφιο οδηγό αυτοκινήτου και πολύ περισσότερα για υποψήφιο οδηγό φορτηγού ή λεωφορείου.

Το ξεκαθάρισμα της Υπηρεσίας από τέτοια φαινόμενα επιθυμούν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τους «παίρνει όλους η μπάλα», με αποτέλεσμα να γενικεύεται η αίσθηση που υπάρχει και οι πολίτες να αποκτούν την πεποίθηση ότι το «λάδωμα» για να κάνεις τη δουλειά σου κυριαρχεί.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις