Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλαμπάκα: Δείτε πώς έγινε δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε το καλοκαίρι του 2023

Καλαμπάκα: Δείτε πώς έγινε δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε το καλοκαίρι του 2023

Κάτι φαίνεται ότι πήγε λάθος και ο δρόμος άνοιξε, λίγους μόνο μήνες μετά την ασφαλτόστρωσή του, στην Καλαμπάκα, πολύ κοντά στη Μονή Σιαμάδων…

Η ασφαλτόστρωση το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε στην Καλαμπάκα και ο δρόμος παραδόθηκε. Μετά την κακοκαιρία Daniel παρατηρήθηκαν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, όμως πλέον όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες έχει γίνει επικίνδυνος. Τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς. Μάλιστα πρόκειται για ένα σημείο, που βρίσκεται κοντά στη Μονή Σιαμάδων, που τα Σαββατοκύριακα κυρίως, επισκέπτονται πιστοί.

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί της Κυριακής στη Μονή Σιαμάδων, στα όρια της Κοινότητας Καστανιάς, στην Καλαμπάκα. Όπως φαίνεται ο δρόμος που κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι «έσκασε» σε μεγάλη έκταση σήμερα το πρωί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους προσκυνητές που είχαν φτάσει εκεί.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια είχαν φανεί με την παράδοσή του έργου, επιδεινώθηκαν με την κακοκαιρία Daniel και τώρα όπως φαίνεται ήρθε το τελικό χτύπημα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πρόσβασης στο Μοναστήρι όπου εγκαταβιεί ο πατέρας Μακάριος Ιακωβάκης και στο οποίο έφταναν καθημερινά πολλοί προσκυνητές.

Η Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων βρίσκεται στην επαρχία Καλαμπάκας, στα δεξιά του δρόμου Χάνι Μουργκάνι-Καστανιάς, (σε απόσταση 2 χλμ. περίπου από τον κεντρικό δρόμο).

Από το συγκρότημα του μοναστηριού σώθηκε μόνο το καθολικό που χρονολογείται, όπως μαρτυρεί λιθανάγραφη επιγραφή εντοιχισμένη στον εξωτερικό δυτικό τοίχο του ναού, στα 1807 και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Είναι ένας αθωνίτικου τύπου, τετρακιόνιος, ναός με πρόναο και με αξιόλογες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται με επιγραφή στο 1821.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις