Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλάβρυτα: Εικόνες που κόβουν την ανάσα στην πλαγιά όπου σκοτώθηκαν οι τρεις αναρριχητές

Καλάβρυτα: Εικόνες που κόβουν την ανάσα στην πλαγιά όπου σκοτώθηκαν οι τρεις αναρριχητές

Οι τρεις αναρριχητές παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε πλαγιά στα Καλάβρυτα και σκοτώθηκαν. Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος, δείχνουν πως εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν υπήρχαν περιθώρια σωτηρίας…

Οι αναρριχητές δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν. Βρίσκονταν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο στα Καλάβρυτα και όταν η χιονοστιβάδα άρχισε να τους πλησιάζει, δεν μπορούσαν όπως φαίνεται να κάνουν το παραμικρό. Παρασύρθηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο στην πλαγιά που βλέπουμε στις επόμενες φωτογραφίες.

Μια πλαγιά χιονισμένη και απότομη. Ένα σημείο που μετατράπηκε για τους έμπειρους ορειβάτες σε παγίδα θανάτου. Οι τρεις φίλοι προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου. Δεν τα κατάφεραν, καθυστέρησαν και κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από τα χαράματα της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και χιονοδρόμοι-στελέχη του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.

Οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Εντόπισαν τις σορούς των θυμάτων και αμέσως μετά άρχισαν να φωτογραφίζουν το σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις