Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Κάλυμνος: Ξανά στο εδώλιο ο ψαράς που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Κάλυμνος: Ξανά στο εδώλιο ο ψαράς που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο ψαράς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. Είχε αρνηθεί τα πάντα και είχε κατηγορήσει τη μητέρα του θύματος, για την έκταση που είχε πάρει η υπόθεση. Η Κάλυμνος συζητάει εκ νέου, όλα τα στοιχεία…

Η Κάλυμνος στο επίκεντρο για μια πολυσυζητημένη υπόθεση που είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία πριν από 11 χρόνια. Τότε που ένας ψαράς κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και τελικά καταδικάστηκε. Με τον ίδιο να επιμένει πως είναι αθώος, το θύμα να αναφέρει ότι κολακεύτηκε από το ενδιαφέρον και συνέναισε στο να συνευρεθούν ερωτικά και τη μητέρα της, να ζητάει από την πρώτη στιγμή την παραδειγματική του τιμωρία. «Εκείνη φταίει για όλα» είχε πει τότε ο ψαράς, υποστηρίζοντας πως η μητέρα της ανήλικης, ήθελε να τον εκδικηθεί με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία.

Για τις 8 Ιανουαρίου του 2024 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό υπόθεσης, με κατηγορούμενο για αποπλάνηση ανηλίκου, έναν Καλύμνιο ψαρά, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ερήμην.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ότι στην Κάλυμνο την 19η Ιανουαρίου 2012 ενήργησε ασελγείς πράξεις σε ανήλικη. Κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την μικρή, που τότε ήταν κάτω των 14 ετών. Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.

Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο και με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι. Η ανήλικη, γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω ξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την «γυναικάκι μου» και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό τρόπο. Η ανήλικη φέρεται να παρασύρθηκε από την παρουσία και το ενδιαφέρον που της έδειξε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα τα όσα έγιναν στις 19 Ιανουαρίου του 2012.

Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στην ερωτική τους συνεύρεση που έγινε όπως είπε, στο σπίτι της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία τον διεκδικούσε ερωτικά.

Ο πρόεδρος της έδρας στην πρωτόδικη δίκη τόνισε ότι η απουσία του κατηγορούμενου από την δίκη αποτελεί ένδειξη ότι είτε είναι αδιάφορος είτε ομολογεί τις πράξεις που του αποδίδονται.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις