Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάλυμνος: «Λουκέτο» σε εκκλησία παπά – νίντζα και αρνητή του κορονοϊού – Καλούσε τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα

Κάλυμνος: «Λουκέτο» σε εκκλησία παπά – νίντζα και αρνητή του κορονοϊού – Καλούσε τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα
Φωτογραφία video grab

«Λουκέτο» σε ιερό ναό στην Κάλυμνο έβαλαν οι Αρχές αφού ιερέας αρνούνταν συστηματικά να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο 50χρονος κληρικός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Tlive, καλούσε τους πιστούς να προσέρχονται στην εκκλησία χωρίς μάσκες. 

Ο εν λόγω ιερέας, παρά τις απαγορεύσεις και τις εκκλήσεις των ειδικών, ανήμερα των Θεοφανίων καθαγίασε τα νερά της Καλύμνου, ήταν σθεναρός αρνητής του κορονοϊού και τελούσε λειτουργίες χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα. Μετά από όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tlive, ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου και Αστυπάλαιας, τον έπαψε από τα καθήκοντα του. 

Ο 50χρονος ιερέας όμως δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε να τελεί λειτουργίες και να καλεί τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες. Αποφασίστηκε λοιπόν η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του ναού, όπου λειτουργεί. 

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ιερέας πολλές φορές μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Fabook καλούσε τον κόσμο να μην φοράει μάσκες και να μην ακολουθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Tlive, o παπάς ήταν λάτρης των πολεμικών τεχνών και έχει ιδρύσει σχολή αυτοάμυνας. Μεγάλη του αγάπη είναι και η μουσική, καθώς παίζει μπουζούκι και λαούτο. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις