Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κάλυμνος: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τη στάση των αστυνομικών όταν φοιτήτρια κατήγγειλε τον βιασμό της

Τάκης Θεοδωρικάκος

Η φοιτήτρια βρίσκεται δέχτηκε επίθεση και πλέον βρίσκεται κατηγορούμενη. Η Κάλυμνος παραμένει ανάστατη από τις καταγγελίες, που προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου…

Η Κάλυμνος στο επίκεντρο μετά την καταγγελία 19χρονης φοιτήτριας και τα όσα ακολούθησαν. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε να διερευνηθούν τα όσα έγιναν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, για να διαπιστωθεί αν όντως οι αστυνομικοί έδιωξαν την κοπέλα, χωρίς να καταγράψουν την καταγγελία της. Λίγες μέρες μετά, η 19χρονη δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη. Της άσκησε μάλιστα και μήνυση, με αποτέλεσμα η φοιτήτρια να βρίσκεται πλέον κατηγορούμενη, σε μια υπόθεση που προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας. Όπως τόνισε η δικηγόρος της, η κοπέλα διαπίστωσε πως οι αστυνομικοί ήταν απρόθυμοι, όχι μόνο να ερευνήσουν την υπόθεση αλλά ακόμα και να καταγράψουν την καταγγελία της.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει και εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις.

Η κοπέλα αναγκάστηκε όπως τονίζει η δικηγόρος της, στο Mega, να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις