Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καμένα Βούρλα: Χτυπούν οι καμπάνες σε συγκέντρωση κατοίκων που θέλουν να διώξουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (Βίντεο)

Καμένα Βούρλα: Χτυπούν οι καμπάνες σε συγκέντρωση κατοίκων που θέλουν να διώξουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (Βίντεο)

Οι εικόνες από τα Καμένα Βούρλα προβληματίζουν. Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους επειδή θέλουν να φύγουν από την περιοχή τους, 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών αρχών οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλευση 39 ασυνόδευτων παιδιών από τα Κέντρα Φιλοξενίας των νησιών στην περιοχή τους, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Το κάλεσμα ήταν για τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στον προαύλιο χώρου του Αγίου Παντελεήμονος επί της Γεωργίου Βασιλειάδη από όπου έχουμε και τις πρώτες εικόνες της συγκέντρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτυπούν και οι καμπάνες της εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ενώ αναμένονται άλλα 32 που θα μείνουν στα Καμένα Βούρλα για σύντομο διάστημα, μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της ΕΕ ενώ η ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση” καλεί την τοπική κοινωνία να δείξει τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα, έτσι ώστε τα παιδιά στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους, να αισθανθούν ασφάλεια και αγάπη και να κρατήσουν ως τελευταία εικόνα της χώρας μας, τη θερμή φιλοξενία τους στα Καμένα Βούρλα”.  

Πηγή: lamianow.gr, lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις