Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καραμπόλα – Εγνατία Οδός: Μαρτυρίες και βίντεο που κόβουν την ανάσα – «Έτσι δεν υπήρξαν νεκροί»

Καραμπόλα – Εγνατία Οδός: Μαρτυρίες και βίντεο που κόβουν την ανάσα – «Έτσι δεν υπήρξαν νεκροί»

Καραμπόλα με συγκλονιστικές εικόνες στην Εγνατία Οδό. Σε νοσοκομεία οι τραυματίες. Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στο σημείο…

Καραμπόλα που ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες από την τραγωδία του 2014 στην Εγνατία Οδό, με 5 νεκρούς και 30 τραυματίες. Αυτή τη φορά υπήρξαν μόνο τραυματίες, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει κανείς. Αιτία για τα όσα έγιναν η πυκνή ομίχλη και ήρωας όπως φαίνεται ο οδηγός φορτηγού, που σταμάτησε το όχημά του, αρκετά μέτρα πιο κάτω, ώστε να μην πέσουν πάνω σε αυτό, άλλοι οδηγοί.

Μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας – Έδεσσας διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω της καραμπόλας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ημαθία και στην οποία ενεπλάκησαν τριάντα οχήματα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο) της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις. Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Η καραμπόλα σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί στην Εγνατία Οδό, στην Ημαθία, όπου εξακολουθεί να επικρατεί πυκνή ομίχλη. Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, όμως στην συνέχεια έπεσαν πάνω τους και άλλα.

Εννέα ασθενοφόρα έφτασαν αμέσως στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες 13 είναι οι τραυματίες από τη σφοδρή καραμπόλα, με κατάγματα και θλαστικά τραύματα οι περισσότεροι από αυτούς. Οι εννέα εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο τέθηκε αμέσως σε συναγερμό, δύο στην Πτολεμαΐδα και δύο στο νοσοκομείο Βέροιας.

Εν τω μεταξύ μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αιανή Κοζάνης με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας όσοι από τους οδηγούς και συνοδηγούς επιθυμούσαν να φιλοξενηθούν, στους οποίους θα παρέχουν διαμονή και σίτιση. Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη.

Σοκαριστικές ήταν οι περιγραφές των οδηγών την στιγμή της καραμπόλας, που το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στο άλλο αλλά και τον τρομακτικό κρότο που άφηνε πίσω της η σύγκρουση. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όταν οδηγός με κίνδυνο της ζωής του σταμάτησε φορτηγό νταλίκα αρκετά μέτρα πιο κάτω από το σημείο της καραμπόλας. Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το σημείο που σημειώθηκε η καραμπόλα…

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις