Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Καρδίτσα: Αυτό είναι το βυζαντινό κάστρο που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες! Άνοιξε και περιμένει τον κόσμο (Βίντεο)

Καρδίτσα: Αυτό είναι το βυζαντινό κάστρο που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες! Άνοιξε και περιμένει τον κόσμο (Βίντεο)

Μετά από αρκετό καιρό, άνοιξε ξανά τις πύλες του για να υποδεχθεί επισκέπτες το Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου στην Καρδίτσα

Όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός της Τρίτης) από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περιηγηθεί στο εσωτερικό του, στην μπαρουταποθήκη, στις δεξαμενές νερού, στο παλιό λουτρό, στις άνετες επάλξεις και μέσα από τις πολεμίστρες να ταξιδέψει στον χρόνο αγναντεύοντας το Φανάρι, τα Κανάλια, τον Καρδιτσιώτικο κάμπο, ακόμη και τα βουνά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας εάν η μέρα είναι ηλιόλουστη και καθαρή.

Ειδικότερα, για τη λειτουργία του αναστηλωμένου κάστρου μίλησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας Μαρία Βαϊοπούλου, η οποία ενημέρωσε ότι εκτός από μεμονωμένα άτομα και οικογένειες, πραγματοποιούν επισκέψεις μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων.

Επίσης, πρόσθεσε ότι για την ενημέρωση του κοινού έχει ήδη ετοιμαστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ένα τουριστικό φυλλάδιο με ιστορικά στοιχεία (αναφέρονται παρακάτω) και φωτογραφίες του μνημείου, το οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί σε πολλά αντίτυπα και θα μοιράζεται στους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε στην ενοικίαση του διπλανού αναψυκτηρίου που και αυτό πια λειτουργεί σε καθημερινή βάση από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Προς το παρόν ο αριθμός των οργανωμένων, η μεμονωμένων επισκέψεων είναι μικρός, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει το επόμενο διάστημα εάν ο κόσμος μάθει ότι το κάστρο Φαναρίου είναι ξανά ανοιχτό.

Πηγή: karditsalive.net

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις