Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρδίτσα: Το λάθος που έφερε ένταση σε διανομή τροφίμων – Φωνές και σπρωξίματα στην κάμερα [vid]

Καρδίτσα: Το λάθος που έφερε ένταση σε διανομή τροφίμων – Φωνές και σπρωξίματα στην κάμερα [vid]

Η διανομή τροφίμων στην Καρδίτσα δεν κύλησε ομαλά. Άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συνωστίζονται για μια σακούλα με κρέας και πορτοκάλια…

Ξεκίνησε χθες (Τρίτη 13/2) και ολοκληρώνεται μεθαύριο η διανομή προϊόντων σε δικαιούχους μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ στην Καρδίτσα. Περίπου 3.000 δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια και είχαν υποβάλλει την σχετική αίτηση αποδοχής των προϊόντων του προγράμματος θα παραλάβουν ποσότητες απο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, φέτα και πορτοκάλια.

Το ενδιαφέρον των δικαιούχων ήταν πολύ μεγάλο την πρώτη μέρα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο του πρώην 1ου Λυκείου άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της διανομής που ήταν στις 10 το πρωί.

Σιγά-σιγά το πλήθος αυξανόταν και συγκεντρωνόταν εντός του προαυλίου γεγονός που αποδείχθηκε μάλλον λάθος, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν η συγκέντρωση γινόταν στην είσοδο από την Γαριβάλδη και εκεί είχαμε και την διανομή των αριθμών προτεραιότητας, ώστε να φθάνουν με αυτούς οι δικαιούχοι στην είσοδο του κτιρίου.

Χθες όμως κάτι δεν πήγε καλά καθώς στις 10.00 άρχισε η διανομή των αριθμών από την είσοδο του κτιρίου και όχι του προαυλίου, με εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται μπροστά και να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το χαρτάκι με τον αριθμό.

Οι εντάσεις και τα νεύρα ήταν αναπόφευκτα με τόσο κόσμο, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που αποχώρησαν για αν επανέρθουν ή αργότερα ή σήμερα. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία, αρχικά η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο χώρο και στη συνέχεια και ανδρών της ομάδας Ζ της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να υπάρξει ηρεμία και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι στιγμές της έντασης στη διανομή τροφίμων

Τελικά κάποια στιγμή αργότερα και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που προαναφέραμε, άρχισε και η διαδικασία της διανομής. Και όλα αυτά συνέβησαν ενώ ήδη οι αρμόδιοι των Δήμων έχουν ανακοινώσει ότι τα προϊόντα επαρκούν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επ’ αυτού.

Πηγή: karditsalive.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις