Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καρδίτσα: Στη φυλακή για αποπλάνηση ανήλικης – Αποκαλύψεις για τον εφιάλτη του παιδιού

Καρδίτσα: Στη φυλακή για αποπλάνηση ανήλικης – Αποκαλύψεις για τον εφιάλτη του παιδιού

Η υπόθεση είχε «παγώσει» την Καρδίτσα και ολόκληρη τη χώρα. Η αποπλάνηση της ανήλικης ήταν μόνο το ένα σκέλος του μαρτυρίου της…

Ένα μικρό παιδί στην Καρδίτσα, έρμαιο στα χέρια μαστροπών. Ένα 13χρονο κορίτσι, αναγκασμένο να κακοποιείται και να δέχεται απειλές. Μια μαθήτρια που ζούσε την απόλυτη φρίκη για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα. Μια ανήλικη που κάποια στιγμή βρήκε τη δύναμη να μιλήσει και να ξετυλίξει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων της ζωής της. Για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2009, έχουν ήδη καταδικαστεί μια σειρά από άτομα που ενορχήστρωναν τον εφιάλτη της μικρής. Ένας από τους καταζητούμενους τότε είχε προλάβει να διαφύγει. Επέστρεψε στη χώρα και βρέθηκε στο εδώλιο. Η καταδίκη του, ρίχνει όπως φαίνεται τους τίτλους τέλους στην υπόθεση, με το θύμα που σήμερα είναι 24 ετών, να προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε.

Το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου επέβαλλε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 8 χρόνια κάθειρξη σε έναν άντρα αλβανικής καταγωγής που ήταν καταζητούμενος για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης σε χωριό στην Καρδίτσα. Η υπόθεση είχε συνταράξει το πανελλήνιο το 2009, όταν παραπέμφθηκαν για αποπλάνηση 13χρονης συνολικά 19 άτομα, ενώ ο 37χρονος τότε άντρας, το είχε σκάσει από την χώρα. Μόλις επέστρεψε μετά από χρόνια «κάθισε στο σκαμνί».

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας είχε κλείσει την υπόθεση το 2019 και είχε αποφασιστεί η ενοχή 13 ατόμων όσον αφορά στην κύρια πράξη που είναι η αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού, ενώ για τους άλλους 6 εκ των κατηγορουμένων, πρότεινε την αθώωσή τους.

Η κοπέλα, που βίωσε αυτό τον εφιάλτη, τώρα είναι 24 ετών, όμως οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν, πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια. Τα γεγονότα συνέβησαν στον νομό Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία.

Αποκαλύφθηκε ότι η παραμελημένη από το περιβάλλον της ανήλικη εξαναγκαζόταν να εκδίδεται έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, της έδιναν τσιγάρο κάνναβης, για να καπνίσει. Την απειλούσαν ότι θα ενημερώσουν για όλα τον πατέρα της και θα «ανεβάσουν» βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ώστε να υποκύπτει στις εντολές των μαστροπών.

Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι οι κατηγορούμενοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, σε αρκετούς εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη τα 60.000 ευρώ. Για τρεις εξ αυτών, η έφεση που έκαναν δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ για άλλους το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αλλά με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις