Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καστελόριζο: Ο γάμος της χρονιάς με απόβαση κροίσων – Η συγκινητική ιστορία πίσω από το love story

Καστελόριζο: Ο γάμος της χρονιάς με απόβαση κροίσων – Η συγκινητική ιστορία πίσω από το love story

O γάμος θα γίνει το βράδυ και το Καστελόριζο ετοιμάζεται για το μυστήριο και τα όσα θα ακολουθήσουν. Γαμπρός και νύφη ζουν ήδη, την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής τους…

Ο γάμος της χρονιάς θα γίνει σήμερα στο Καστελόριζο, καθώς ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας με καταγωγή από το ακριτικό νησί, θα παντρέψει την κόρη του. Πρόκειται για τον διαπρεπή δικηγόρο Νικόλαο Γ. Παπαναστασίου, που έχει διατελέσει πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας στην Αυστραλία, πρόεδρος του μουσείου Powerhouse Museum, μέλος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αυστραλίας στην Αθήνα και μέλος του Δ.Σ. του Steve Waugh Foundation.

Μάλιστα, για το γάμο βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες στο Καστελόριζο αρκετοί προσκεκλημένοι της οικογένειας, οι οποίοι προχθές το βράδυ (01-09-2022) διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κεντρικό εστιατόριο του νησιού ακούγοντας ελληνική μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γάμο που θα είναι θρησκευτικός, θα παραβρεθούν περίπου 250 καλεσμένοι, και ανάμεσά τους θα είναι και ο επίσης Καστελλοριζιός στην καταγωγή Andrew Liveris που βρίσκεται στο νησί με τη σύζυγό του από τη Δευτέρα. Ο κ. Liveris είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Ο γάμος είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλο το νησί που προετοιμάζεται για το γεγονός εδώ και πολύ καιρό, λόγω ακριβώς των προσκεκλημένων που θα παραβρεθούν και αναμένεται να αναχωρήσουν από το Καστελόριζο τη Δευτέρα. Ο γάμος θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης από τον «παπα-Γιώργη» Μαλτέζο και τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, αμέσως μετά, οι νεόνυμφοι μαζί με τις οικογένειές τους και τους προσκεκλημένους τους θα διασκεδάσουν στην περιοχή «Μαντράκι» σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα για το γλέντι.

Ο πατέρας της νύφης, λοιπόν, Νικόλαος Παπαναστασίου όπως είναι το όνομά του στα ελληνικά, έχει καταγωγή από το Καστελόριζο όπως και οι δύο γονείς του Γιώργος και Μαρίνα. Μάλιστα, εκείνοι και ειδικά ο πατέρας του διατήρησε άσβεστη τη «φλόγα» της αγάπης για το ακριτικό αυτό νησί, την πατρίδα του και στο γιο του, καθώς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ξεχάσει από πού καταγόταν η οικογένειά του. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επέμενε να μιλούν στο σπίτι ελληνικά.

Όπως διηγείται ο ίδιος, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ, το 1961, καθώς ο πατέρας του Γιώργος Παπαναστασίου κατόπιν George Pappas, ήταν πρόσφυγας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, από το Καστελόριζο που μετακόμισε στην Κύπρο, μετά το βομβαρδισμό του νησιού από τους Γερμανούς, το 1943. Από εκεί πήγε στην Αυστραλία, όταν ήταν 16 χρόνων και μετά από χρόνια γνώρισε τη σύζυγό του η οικογένεια της οποίας επίσης καταγόταν από το Καστελόριζο αλλά είχε μεταναστεύσει στη χώρα πολλά χρόνια πιο πριν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις